Национален мотопоход за годишнината от смъртта на Стършела

На 2 август от Троян ще тръгне голям национален мотопоход в памет на трагично загиналия на същата дата миналата година наш съгражданин Пламен Ангелов, по известен като Стършела (37 г.). Рокерското шествие има за крайна точка Синеморец.

Припомняме – най-атрактивният български рокер бе основател и шеф на троянското мотобратство „Синовете на Тангра”; той бе инициатор и главен организатор на трите големи мотосъбора в Троянско (край с. Дебнево, на Айдушкото сборище под Беклемето и в местността Къпинчо до Троян). Миналата година – на връх Илинден (2 август) Стършела, брат му Минко Генчев, техният приятел от троянското мотобратство Данаил Стоянов и 17-годишната Цветомира Цветанова (ученичка в СХУПИ – Троян, родом от гр. Левски) се удавиха недалеч от плажа Силистар до Синеморец (община Царево). Според официалната версия тримата моторджии са скочили в морето, за да спасяват падналото по невнимание от високия бряг момиче и попаднали в капана на бурните води. В моторджийските среди обаче и до днес върви слухът, че Стършела и приятелите му са станали жертва на насилие (макар разследването да не потвърди тази докадка).

На 6 август 2008 г. четиримата трагично загинали младежи бяха изпратени от троянци и приятели от мотобратствата от цялата страна с огромен траурен митинг. Стършела, Минко, Данаил и Цветомира бяха погребани в съседни гробове на Новото троянско гробище.


0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |