Синьо-червен протестен митинг в Троян

* Непримиримите агитки на „Левски“ и ЦСКА излязоха с обща декларация срещу „грубото и агресивно вмешателство на Турция във вътрешните политики на Република България“
Боят настана...
Протестният митинг започва, Троян,19 март 2017 г.
ДВАТА най-непримирими фен клуба в Троян – на футболните „Левски“ и ЦСКА, загърбиха различията и непоносимостта си. В неделя (19 март) обединената синьо-червена агитка организира граждански протестен митинг срещу „грубото и агресивно вмешателство на Турция във вътрешните политики на Република България“, както бе казано в прочетената публично декларация. Митингът се проведе пред Паметника на падналите за Майка България троянци (градинката при Вила „Ванна“) и по неофициални данни се бяха събрали около 200 души, някои от тях в национални носии, вееха се десетки български знамена; сред присъстващите имаше и случайни граждани, тук-там се мяркаха и партийни представители, но кандидат-депутати не бяха забелязани и нямаше предизборни агитации.

Пред паметника бе разпънат транспарант с надпис "България над всичко"
Вееха се десетки български знамена
СЪБИТИЕТО започна с разпъването, непосредствено пред паметника, на грамаден транспарант в цветовете на българския трибагреник с надпис „България над всичко“. И с рецитацията на две знаменити стихотворения – „Аз съм българче“ на Вазов и сатиричното, актуално до днес „Патриот“ на Ботев. Прозвучаха двата химна на България – „Шуми Марица“ и „Мила Родино“, и на живо бе изпълнена възрожденската песен „Кой уши байряка“. А какво точно се случваше бе казано в краткото приветствие на водещия: „Ние, феновете на „Левски“ и ЦСКА, ви приветстваме с добре дошли на организирания митинг протест. Събрали сме се, провокирани от наглата агитация на етническите по своя характер партии около ДПС. В нашия мирен протест вие ще чуете декларацията ни към властта и всички вас“.

Прочетена бе общата декларация на двата фен клуба
ОТ МИКРОФОНА се чу и следното: „Няма по-голяма наглост от това политици от същото котило да трупат рейтинг с православието ни и да се снимат там, където крихме Апостола. Недопустимо е храмът на Троянския манастир да бъде използван за политическа пропаганда от страна на ДПС! Протестираме за всичко това, троянци, и знаем, че и всички вие протестирате. Нека спрем да си мълчим и да започнем да се изразяваме като истински горди българи – открито, с високо вдигнати глави“. Но бе направена уговорката: „Братя българи, ние всички имаме приятели и близки с различно от християнското вероизповедание. Сред тях има и мюсюлмани, всички те обаче също като нас защитават националните интереси и се чувстват българи. Ние не сме против тях. Ние сме против партиите, които предават България на чужди интереси“.

Синьо-червен венец пред Паметника на падналите за Майка България троянци
Финалът на протестния митинг
ПРОТЕСТНИЯТ митинг завърши с поднасяне на венец пред най-гордия и значим троянски паметник. Поднесоха го „син“ и червен“ фен, а в него бяха сплетени заедно червени и сини цветя. Церемонията бе под звуците на марша на железния 34-ти пехотен Троянски полк и непрестанните възгласи „Да живее България!“.

17 коментара:

Анонимен каза...

То това добре.
Ама то България почти не остана.
Южната част е турско-говоряща.
Северната част е пълна с мамалигари.
И какво остана - малко под и малко над балкана да са сравнително чисти българи.

Анонимен каза...

И какво от това да лягаме да мрем ли? Като се правим че не виждаме едва ли ще стане по добре.

UNKNOW каза...

Когато ви влязат във къщите драги ми анонимки, ще ви питам! Синовете ви кабрио, дъщерите с фередже! Джамията пред двора ви, и ходжата да ви буди сутрин рано. Нещастници, събудете се малко !

Анонимен каза...

Поздравления за двата фенклуба и приятелите им.Успяха да реагират бързо на пропагандата на етническите партии.

Анонимен каза...

Средната възраст на протестиращите беше около 30 години.
Изглежда това са всичките млади хора останали в Троян или поне болшинството от тях.

Анонимен каза...

Колко троянци виждаш на снимките, щото аз повече от 10-15 не разпознавам !

Анонимен каза...

Ами трябваше да се запознаеш....

Анонимен каза...

6-ти(a), да не би да си някоя местна звезда, която е минала почти целият град?

Анонимен каза...

Винаги ще се намери някой който да плюе за спорта. Бяха докарани с автобуси от на м............ Вместо да се надсмиваш се замисли какво направиха те и какво правиш ти (6-ти).

Анонимен каза...

Аз разбрах, че троянеца е станал много работен.
Има неотложна и много работа в неделя следобед.
Това нео-еснафлък ли е?

Анонимен каза...

Възхищавам се на всички които пресъстваха на събитието!!!!Трябва да се гордеем с нашите съграждани!

Анонимен каза...

Браво достойна постъпка ! За пореден път младежта доказва ,че трябва да бъде уважавана .За разлика от по-възрастните ,които само мърморят и все някой друг и е виновен -младите действат .Респект !

Анонимен каза...

Едните си продадоха отбора на престъпника Ганчев и ДПС кадъра Инджов,като завлякоха държавата с 10-11 милиона.Пази Боже такива да защитят България

Анонимен каза...

Най-накрая гражданска позиция извън кафенетата, без бира, кебапчета и чалга.

Анонимен каза...

България над всичко...и кантар амфет...

Анонимен каза...

Половината от тези на снимките работят във фирми на ДПС

Анонимен каза...

Единението е правилният път, адмирации и поздравления

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |