Нови избори в община Троян на 11 декември

* С указ на президента за тази дата са насрочени частичните избори за кмет в с. Врабево, наложили се след оставката на дългогодишния кмет Радион Стратев
Предстоящо
НА 11 ДЕКЕМВРИ 2016 г. в община Троян отново ще има избори – частични, за кмет на с. Врабево. Датата е определена с Указ №330 на президента Росен Плевнелиев от 25 октомври, научихме от шефката на Центъра за административно обслужване в общинската администрация Анита Маринова. Кметските избори във Врабево се наложиха, след като в началото на м. септември т. г. кметът Радион Стратев (ГЕРБ), каращ поредния си четвърти мандат, неочаквано подаде оставка и тя бе приета на сесията на Общинския съвет в Троян в края на същия месец. До изборите кметските функции ще изпълнява служителят в кметството Иван Карагьозов. 

„13 ГОДИНИ са много на тази позиция, мисля, че свърших доста, но ми бе нужна промяна. Подадох оставка по лични причини, предстои да започна друга работа”, коментира пред Т21 Радион Стратев и бе категоричен, че в случилото се няма никакви политически причини. Малко по-късно се разбра, че дипломираният юрист е напуснал кметския пост, за да се присъедини към правния екип на най-голямата троянска фирма „Калинел“ ЕООД. Все още няма яснота колко и кои ще са кандидатите, които на 11 декември ще си оспорват кметското място в четвъртото по големина троянско село (746 жители според ГРАО, 2015 г.); досега е известна една номинацията – на Радослав Илиев (БСП).

ПРИПОМНЯМЕ, че в средата на м. януари 2016 г. оставка подаде и друг селски кмет в общината – Ангел Минков (ГЕРБ) в с. Калейца. „Не издържам на психическото напрежение, причините са лични, нищо друго”, сподели тогава пред Т21 г-н Минков. На 5 юни бяха проведени частичните кметски избори в Калейца, спечелени от единствения претендент Веска Мешева. Според официалната информация от Община Троян, която по закон администрира и финансира подобни избори, извънредният вот в Калейца е струвал на общинския бюджет малко над 20 хил. лв. Толкова се очаква да отидат и за предстоящите избори във Врабево.

Т21

Още по темата:

1 Коментара:

Анонимен каза...

Иван Карагьозов да се кандидатира за кмет, запознат е с работата.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |