Съдия изпълнител продава „Антик”?!

* Емблематичното заведение е обявено за „принадлежащо на „Мотомания” ЕООД”, но проверка показва, че е собственост на Община Троян – кога и как е станала „смяната” на собствеността, не се знае
 * Публичната продан е на 29 март 2016 г.,
 началната цена - 106,5 хил. лв.
Хубава работа, ама троянска
Входът откъм централния площад
ШОКИРАЩА обява за продажба на троянски имот е качена в сайта на частния съдебен изпълнител Велислав Петров (№879, район на действие Окръжен съд - Ловеч). Г-н Петров е обявил за публична продан (обявление по изпълнително дело №20148790400602) знаковото троянско заведение Кафе аперитив „Антик”, което е неразделна част от архитектурния ансамбъл на Музея на занаятите и се намира на централния троянски площад. „Антик” е предпочитано място от гостите на Троян и е станало своеобразна визитка на града ни.

Заведението отвътре
Масите над реката осигуряват чудесна гледка
ОБЯВЕНАТА начална продажна цена е 106 500 лв. и потенциалните купувачи ще могат да извършват оглед на имота до 28 март 2016 г.; тръжната документация е на разположение в канцеларията на Районен съд – Троян. Документите за участие се подават до 17:00 ч. на 28 март, а публичната продажба ще се състои на 29 март от 14:00 ч. в сградата на Районен съд – Троян. Обявеното за продажба Кафе аперитив „Антик” представлява едноетажна сграда със застроена площ 83 кв. м и с разгъната застроена площ от 125,7 кв. м. 

НА ПРЪВ ПОГЛЕД в цялата работа няма нищо необикновено – собственик на имот е задлъжнял и съдебен изпълнител предлага за продажба този негов имот с цел да удовлетвори кредиторите на длъжника. Е, да, ама собственик на „Антик” е… Община Троян, а пък имотът е обявен като принадлежащ на „Мотомания” ЕООД (собственост на бизнесмена Найден Найденов) и се продава заради задлъжнялост на тази частна фирма?! И – ако публичната продажба се реализира - има реална опасност атрактивната общинска собственост да отиде в нечии други ръце.

Входът откъм лятната градина
ВЪПРОСИТЕ са много. Основният е как така „Мотомания” ЕООД, която е само наемател на „Антик”, изведнъж се явява собственик на имота. Знае се, че върху този общински терен, където бе разположена помощна сграда на музея, през 2004 г. бе учредено право на строеж за срок от 20 години, като след изтичане на срока построеното остава за собственика (Община Троян); което е нещо съвсем различно от продажба на имота. Проучихме също, че не е имало друга сделка с този общински имот, още повече че за подобни сделки задължително трябва да има решение на Общинския съвет, каквото няма. Друг важен въпрос е как така Кафе аперитив „Антик” се обявява за „принадлежащо на „Мотомания” ЕООД” (виж в споменатото обявление по изпълнително дело №20148790400602), т. е. с какъв документ е удостоверена „смяната” на собствеността. Трети значим въпрос – има ли механизъм Общината да стопира продажбата на тази своя собственост и дали ще го направи.

Т21

10 коментара:

Анонимен каза...

Може ли леко разяснение как така хем е на 1 етаж, хем застроена и разгъната площ са различни?

Анонимен каза...

ВИЖ ЗА ИЛИЯН ПЕЕВСКИ

http://lovechmedia.com/novini/%d0%ba%d0%bb%d1%8e%d0%ba%d0%b8/%d0%bd%d0%b0%d1%86%d0%b8%d0%be%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d0%b8%d1%81%d1%82-%e2%84%961-%d0%bd%d0%b0-%d1%82%d1%80%d0%be%d1%8f%d0%bd-%d0%ba%d0%b0%d1%80%d0%b0-%d0%ba%d1%8a%d0%bd%d0%ba%d0%b8-%d0%b2-%d0%bc%d0%b0/

Анонимен каза...

http://www.velislavpetrov.com/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B6%D0%B1%D0%B8/%D0%B7%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5/14/

Анонимен каза...

Много мирише тази история!Защо трябва да се "подарява" толкова атрактивен общински имот при положение, че може да се отдаде под дългогодишен наем?До там ли я закъса общинския бюджет?Сигурен съм, че нищо няма да можем да направим като общество по въпроса.Да видим сега кой троянски дерибей ще се облажи.

Анонимен каза...

Браво на Дона Успешната.Тя знае как да продължи.То както е тръгнало нищо чудно да обявят и сградата на общината за публична продан.Ама трябва да върви в комплект с Дона Успешната.

Анонимен каза...

Това заведение не е вървежно, нито посещаемо както преди години. Единствено през летния сезон има хора от страната на реката, принадлежцаща му. През останалото време петък и събота само, да не кажа само събота. Недейте да преувеличавате като казвате че било предпочитано от гостите на града. Който и да е собственик е доста назад с това заведение през последните години.

Unknown каза...

Официален отговор от Найден Найденов, собственик на Мотомания ЕООД: Нотариалният акт на сградата има констативен характер и в никакьв случай не отменя бьдещото вьвеждане на община Троян като собственик след изтичане на концесионния договор с Мотомания ЕООД. Имайки предвид че ЧСИ в България стават основно недоучили юристи, жадни за бьрзо забогатяване, не е за чудене, че този ТЪПАК Велислав Петров не е проверил докрай как стоят нещата с модалитета (за простата публика-тежестите) предвиден в договора и ще вземе парите на някой алчен ахмак, който няма как да влезе в собственост до 2025г., когато общината ще влезе вьв владение и окончателно ще реши вьпроса.Благодаря на Троян 21 за изкарването на вьпроса в публичното пространство и се надявам да публикува гореизложените факти. С уважение Н. Найденов.

Анонимен каза...

А ти понеже не си ТЪПАК, си се докарал до съдия изпълнител!
Понеже не си ТЪПАК, превърна заведението с най-добра локация в региона, в символ на абсурдно обслужване и пародия !И ето ти резултатът.Разбира се ,вината не е твоя,а на някой ТЪПАК!
Ти си просто поредното олицетворение на пародиен "бизнесмен",на когото всички за всичко са виновни, но не и самият ти! И защо, защото всички са ТЪПАЦИ!

Unknown каза...

Заведението с най-добра локация в региона съм го измислил и построил аз. преди това там беше обрасъл с трева и върби наклон към реката, където уринираха пияни граждани нощно време. Парите които съм вложил са мои и осъзнавам че никога няма да ги избия, но пък се радвам е нещо хубаво ще остане за този град. Естествено, не ми е приятно че коментираш като анонимен, това означава че се страхуваш да не разбере троянската "културна общественост" кой си, но все пак искам да кажа, че това изпълнително дело е свързано с друга дейност на Мотомания ЕООД и няма нищо общо с "Антик". И не наричай ЧСИ съдия-изпълнители, те не са съдии, съдиите са в съдебните зали, а ЧСИ само изпълняват техните решения.








Unknown каза...

Адвокатът на Н.Найденов, нот.акт е документа удостоверяващ собствеността на АНТИК. Практически-юридически е вписан по начин, по който да е невъзможна продажба от ЧСИ. В Закона за ЧСИ дори пише много ясно, как да се взимат имотите от ЧСИ въпреки УСИЛИЯТА им да ги продадат на безценица и да бъде злепоставен, ограбен и финансово изнуден длъжника.
АНТИК е прекрасно кафе, СИМВОЛ на град Троян и ще бъде винаги на г-н Найден Найденов.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |