Ченгета на риболов в Троян

* Полицейската кола се беше опнала напряко на претъпкания с автомобили паркинг, а двете момчета вътре пишеха актове като на конвейер… Като Язовеца на Луи дьо Фюнес в „Ни чул, ни видял” – хвърляш, вадиш
Предизвикано
"Риболовът" на Малкия пазар във вторник сутринта е в разгара си
Пишат фишовете на поредните "риби"
Следващата партида
Един се усети и се измъкна
ЩЕ СИ ПЛАТЯ глобата, не в това е проблемът. Проблемът е, че нещо не бе наред в тазсутрешната (вторник, 1 септември) акция на Малкия пазар в Троян – най-претовареното и конфликтно откъм хора и автомобили местенце в града ни. Където всички досегашни опити за приемлива организация на движението не дадоха резултат и нарушенията са неизбежни; не от келешлък или бабаитлък, макар че и това го има, а най-вече от невъзможност да не ги извършиш. До утре мога да давам конкретни примери, но не е необходимо – всички знаем как е. Отлично го знаят и контролните органи и като че ли досега се държаха логично, т.е. толерантно, разбиращо. Ама май приказките по медиите и между хората, че отгоре са натиснали редовите полицаи да пълнят хазната, с други думи да праскат глоби на поразия, ще излязат верни, кой знае?!

БЯХ С КОЛАТА, идвах по ул. „Васил Левски” откъм центъра към Малкия пазар, за плодове и зеленчуци, завих наляво и после опитах надясно, за да вляза в паркинга, но автомобилната гъчканица бе невъобразима. Затова се отказах и спрях на уличката (ул. „Стара планина”) срещу движението, точно пред входа на големия магазин за козметика, във върволица от наспрели коли. Спирал съм на това място десетки пъти. Купих плодовете и зеленчуците и когато се прибрах с торбите при колата, стегнат, млад и много възпитан полицай се приближи изневиделица и ми поиска документите. Попитах защо, вежливо ми обясни, че съм спрял след знака „Забранено спирането”. Идвах отдолу, не го бях видял, но нарушението си бе нарушение, признах, подадох документите. Униформеният ги взе и тръгна нанякъде. И тогава зърнах милата родна картинка, на която не бях обърнал внимание – полицейската кола се беше опнала напряко на претъпкания с автомобили паркинг, а двете момчета вътре (моят човек и колегата му) пишеха актове като на конвейер, със сигурност за няколко часа са преизпълнили дневната норма. Като риболовеца Язовеца на Луи дьо Фюнес в „Ни чул, ни видял” – хвърляш, вадиш. Полицаи риболовци, а рибите – ние.

Луи дьо Фюнес
ЗАЩО СИ ядосан, ще попитат някои, нали си в нарушение, а трябва да има ред. Така е, трябва да има ред, затова спокойно приех фиша и ще си платя глобата от 20 лв. Ядосан съм за друго – за кампанийността, за абсурдния „риболовен” подход, за затварянето на очите пред други проблеми, далеч по-драстични и опасни за живота и здравето на всички участници в движението, които могат да се видят наоколо. Например на някакви си 200-300 метра от „риболовния” участък при Малкия пазар – напаркирани по тротоарите автомобили на най-натоварената троянска улица (ул. „Христо Ботев”), блокиращи видимостта на излизащите от кръстовищата и създаващи ежеминутно предпоставки за ПТП, напук на закони, правилници и т. н. Защо няма акция срещу тях?! Може би защото „риболовът” там ще е по-труден?! И защото и в този случай нещата не са еднозначни (няма паркинги) и не може без доза толерантност и компромиси? Кой знае? Както се казва – хубава работа, ама троянска, и българска…

Троян, 1 септември 2015 г.

С уважение и откровеност към полицията:  
Генадий Маринов

21 коментара:

Анонимен каза...

Гена, такъв е животът. То не може само да 'зимаш, трябва и да даваш. К'во ревеш като малко дете? Като си сбъркал - ще си плащаш, приятелю! То затова тая дума решава е на товас дередже. Първо питаме къде е полицията, после като дойдат пък, те са ни виновни. Нищо , че сме нарушители.
От твоята статия нищо не разбрах. Оплащаш се, че си спрял като арабин в пустиня, с което си нарушил поне два закона за движение по пътищата, и са те глобили ли? А?!

Анонимен каза...

Според мен и на такситата не им е мястото там но това е друга тема

Анонимен каза...

Уважаеми господин Маринов, сега ще ви дам материал за една нова статия в стил "Възмущавам се...".
Аз работя във фирма "Елматех". Всеки ден минавам и виждам едно нещо - коритото на река Попишка, която в момента е една вада; но ако бяхте тук на 30 юни-по време на поройния дъжд, щяхте да се изплашите. Елате, моля ви, вземете си фотоапарата и снимайте! Моля Ви, дайте гласност на това безобразие. Цялото корито е в ужасно състояние, непочистено и обрасло. Смятам това за НЕДОПУСТИМО!
Минавайки по моста за Елма, поглеждам и коритото на река Осъм - дървета, храсти, треволяци?!?!? Че ако не сега, когато вода почти няма в реката, в това хубаво време не се почисти, то кога? Когато започнат да валят дъждове ли?

Моля да се обърне внимание на този сигнал!

Анонимен каза...

От статията става ясно, че и Вуте трябва да е зле.

Анонимен каза...

Ама те можели и да се хванат малко от работа?
Ами трябва всеки ден да има такива акции или просто
всеки ден да си вършат работата.
И да обикалят по всички конфликтни места (те си ги знаят) и да
пишат редовно и на всички (последното няма как да стане).
Тогава може и малко да се променят нещата и да стане малко
по-добро място за живеене.
Също така съм съгласен, че на смотаните бакшиши не им е мястото пред магазина за обувки и козметика - все пак пречат на преминаващите автомобили и още повече на излизащите от паркинга зад малкият пазар.
След това да опишат и паркиращите по Ботев и най-вече пред магазина до Петелев.
Редно е най-активно да обикалят покрай въпросният магазин между 16.30 и 17.30ч.
Тогава за кратко време пак мога да хванат доста шарани :)

Анонимен каза...

Знакът "Забранено спирането" не важи ли за бакшишите,господа полицаи???

Анонимен каза...

Има нещо сбъркано като градоустройство с този ІІ пазар. Сергиите отпред на главна улица, паркирането отзад пред други магазини....пълна лудница. За глобите за неправилно спрели или паркирали: Не е необходимо милиционера да пише актове и да се резправя с водачите и да стават подобни сеири. Хората отдавна са го решили. Минава си милиционера вижда неправилно спрелия автомобил, поставя му квитанция на предното стъкло и си отминава. Да, глобява собственика на автомобила, не и водача, но това е друга тема свързана с регистрация на автомобил след смяна на собственост често нерегламентирана и ползването му от трети лица. Та глобата си пристига по пощата и е дължима. Така няма разправия и кампанийност. Така и Т21 ще се реши проблема с паркираните на тротоара коли по ул. "Хр. Ботев"-като получи за месеца 20 квитанции по 20 лв. собственика ще смени мястото на паркиране. Няма да е нужно да издирваш собственика и водача. Даже МВР могат да си наемат колекторски фирми за да им вършат работата с поставянето на карнетки по предните стъкла на автомобилите които са в нарушение.. защото броя на служителите им е малък и нивото им на интелигентност е меко казано ограничено.Необходима е за това обаче законодателна промяна в ЗДВП. Т21 инициирай я!

Анонимен каза...

6-ти, знакът за който говориш, не важи за "бакшишите", защото с решение на ОС там е определена таксиметрова стоянка, сигнализирана със съответните указателни табели. Целия проблем, доколкото има такъв, ако се спазва закона, ще се реши, ако въпросната улица стане еднопосочно в частта от ул. Любен Каравелов до ул. Васил Левски, със същата посока на движение! Тогава няма да има проблем за влизащите и излизащите от паркинга, няма да има НЕВИЖДАЩИ знаците, щото видиш ли те били от другата страна?! и т.н. Елементарно!

Анонимен каза...

Явно тия глухари от следващия пост се страхуват от коментари. Не се плашете - на вас освен фирмата /централен балкан/ всичко друго ви е наред. Кой е измислил тази несъществуваща топонимия? Отговор - високопланинската реформа, която обединява Тетевенския, Троянския, Калоферския и Габровския Балкан и ги кръщава Централен Балкан. Не съм чул на запад от Тетевен и на изток от Габрово Балканите да са обединени и да се славят с някаква нова топонимия - вероятно просто закъсняват, но ще стане.Бюрократизацията на планината трябва да завърши. Така планът за реформите ще бъде изпълнен и в тази област - дълголетна мечта на щастливото население от двете страни на Хемус.

Анонимен каза...

7ми - пий си хапчетата по-често, моля те!
МВР да си наеме колекторски фирми?! Броя не служителите им е малък?! А, и начина на събиране на дължими средства не е описан в ЗДвП, давам ти жокер - отскоро се пращат директно към НАП...
Т21 да иницийра промяна в закона? Ти знаеш ли как работи НС въобще? Прочети конституцията, малка книжка с 40 странички е, ще ти е от полза...

Анонимен каза...

ДО Г-Н РАЙОННИЯ ПРОКУРОР АРГИРОВ И ДО ДИРЕКТОРА НА ПОЛИЦИЯТА

КОГА ЩЕ АРЕСТУВАТЕ БРАТЯ МОНДЕШКИ ЗА ПРАНЕ НА МИЛИОНИ , ЗА ПОДКУПИ В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА И ЗА КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ.

Анонимен каза...

Полицаите се страхуват от Патреците!

Анонимен каза...

Има знак за бакшишите до магазина за обувки, но е недомислица, както много други неща.
Тези бакшиши там ПРЕЧАТ на трафика.
Един виц по истинска история от преди няколко дни.
Един наглец паркирал малко над "джамията" - точно до знака за забрана на паркирането.
Полицайте паркирали пред него и го чакат, но оня си пие кафето и си пасува.
Звънят на полицайте и те си тръгват.
Едва заобикаляйки нарушителя се разминават с друга кола, която веднага паркира на мястото на патрулката, т.е вече със сигурност след знака.
Такъв е живота в Троян и няма и да се оправи.

Анонимен каза...

Всичко друго казахме а не ви ли прави впечатление за паркиралите бусове и камиони до сергиите .които се ползват и като складове.Питам собствениците им -плащате ли парко места и не заемате ли местата на вашите клиенти?

Анонимен каза...

Това за бусовете и камионите е напълно вярно. Ползват си ги като складове и заемат страшно много място. Нито плащат наем, нито нищо, а заемат място за толкова много коли. Вземете г-жо Михайлова да го оправите тоя батак на малкия пазар, че е нетърпимо. Пълен хаос е там. И полицаите да вземат да глобяватна ред, не кампанийно, и не само хората с разни мижави коли. Да глобяват и баровците с джипове и скъпарски коли. Да глобяват за паркираните коли по Ботев, които са всеки ден непрекъснато върху целия тротоар, най-нагло и нахално!

Анонимен каза...

Тази стоянка на таксита както и тази на центъра срещу баничарницата на Йосифова бяха направени в мандата на Акимов като кмет, с благословията на общинските съветници от ГЕРБ и Избор за Троян.
Пак същия кмет щеше да прави на мястото на малкия пазар търговски център.Но явно горните съветници не дадоха

Анонимен каза...

Да си направи търговски център на Трапето!
Главната улица трябва да се разшири,стоянката за таксита да се премести пред Постоянство, а сергиите да се изместят назад, но така, че и паркинг да има....търговски център - около гарата, градинката на Тотка Съева или тенис-кортовете до църквата.

SPYBOAR каза...

Изполвайте колела. Аз живея на Стара Планина има написана табела.
Моля не паркирайте , гараж. Явно в Троян, хората не могат да четат и всички ми обясняват, че са за малко. Ходил съм до Кмета за да попитам за парко място. Отоговра е, че в Троян паркоместа не могат да се заплащат.
Аз съм твърдо за заплащане на парко места и дори да има паяк.

Тука хората са мързеливи, не желаят да се движат.Искат искат да спрат на 10, а ако може и на 2 метра от пазарчето.Същото е положението пред кафе Dreams. (нареченао джамия). Безразборно спиране, ако може да се влезне в колата с кафето би било чудесно.
Нека да не търпим такива неща, а да направим нещо.
Например снимки има такова приложение против нарушители.

Анонимен каза...

До № 10, господин милиционер хапчета пий ти, но няма да са ти от полза, няма как да поумнееш с тях. Вземи завърши поне едно свястно образование, че с този 8-ми клас си за никъде. Много си далеко от инициирането на законодателни промени дори и да си прочел книжка за 40 стотинки в която на простичък език за такива като тебе е описано за работата на НС.Т21 може да инициира законодателна промяна било чрез Областен управител или чрез сдружението на общините, но тази материя не е за теб, защото административното управление ти е толкова ясно колкото на докера на гарата ядрената физика. За колекторските фирми, светвам те, че вече има и в София се наричат "Паркинги и гаражи"-общински търговски дружества.За теб е важно да пишеш фисче и да гледаш лошо, с това приключва капацитета ти. Така че не пий хапчета моля ти се!

Анонимен каза...

Брей, че то в Троян имало и някой по-умничък останал. За първи път изчитам всички коментари. И аз съм против мястото на такситата - трябва да се преместят в улица на Постоянство. Улиците Каравелов, Ботев, та дори и главната да са еднопосочни. Регистрациите също дразнят, да пишат актове на собствениците на автомобилите. Как да събират с фишове парите от циганите - никак те са безочливо нагли - да им се конфискуват колите.

Анонимен каза...

Аигиун балгарина всеки ден паркирва на пешаходна патека така му харесва x6 браво,а нашите тарсят ладите и москвичите по пазара да отчитат деинос,както оня чакърски де го даваха по господарите взел на детето личната карта що така си решил аве това са ИДИОТИ

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |