„Артисти в математиката” завърши

* 40 представители на шест училища и детски градини от Австрия, Шотландия, Италия и Полша дойдоха в Троян за финала на съвместния им проект с ЦДГ „Синчец”
По света и у нас
НА ГОСТИ в Троян от 8 до 12 април бяха чуждестранните партньори на детска градина ЦДГ „Синчец” по проекта „Да бъдем артисти в математиката” – над 40 представители на училища и детски градини от шест града в четири европейски страни: Виена (Австрия), Единбург (Шотландия), Неапол, Трапани и Фаенца (Италия) и Kraczkowa (Полша). „Да бъдем артисти в математиката” е проект по европейската образователна програма „Коменски” и има за основна цел децата в предучилищна възраст да придобият математически знания чрез „инструментариума” на различни изкуства.

С този танц децата от ЦДГ "Синчец" вдигнаха на крака интернационалната публика
ПАРТНЬОРИТЕ, след двегодишна съвместна работа и размяна на гостувания, се събраха в Троян за официалното закриване на проекта. А домакините от „Синчец” бяха подготвили множество дейности, в които троянските деца показаха отлични умения да изпълняват математически задачи чрез музика и забавни игри. Постигна се сърдечно общуване между малчуганите и европейските гости, които бяха единодушни във възторжената си оценка колко подготвени и можещи са българчетата. Бяха представени общи проектни продукти - влак на приятелството, портфолио, картина на приятелството и диск с музикални игри.

Снимка за довиждане
Поздрав от Троян и България
ИЗКЛЮЧИТЕЛНО емоционално бе закриването - на 10 април в залата на Общината. Събитието започна с ефектна мултимедийна презентация, направила преглед на събитията от проекта във всичките пет държави и представляваща своеобразната оценка и самооценка на троянските домакини от ЦДГ „Синчец”. А след това на сцената излязоха малчуганите на „Синчец” и вдигнаха публиката на крака с артистичните си изпълнения, пъстрите народни носии и ефектна хореография на танците. На раздяла в очите на гости и домакини можеха да се видят сълзи, което беше още една, неформална, но категорична оценка за случилото се по време на двугодишното изпълнение на „Да бъдем артисти в математиката”.

„ТОВА е краят на един успешен проект. Но след края идва ново начало”, завърши краткото си прощално приветствие директорката на ЦДГ „Синчец” Виолета Маркова.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |