Зимен риболов на Осъма

* На рибарите не им трябват сателитни телефони, те са като корморани - на мига надушиха къде е рибата
Днеска хванах, утре пак!
2-килограмов кефал
САМО допреди седмица рибарите в Ловешко и Троянско бяха обзети от пълно отчаяние. Рибата не пипа и това е! То изобилие от рибешки глезотии - бял червей,  вердевас (ларва от комар), камола (восъчен молец), тесто от хляб,  варено  жито, но не ще и не ще. Дончо Ковачев, известен автомонтьор в Ловеч, даже и до врачка стигна да му бае против рибарския карък, и пак не. Но от няколко дни на реката на двата големи вира в село Умаревци до Ловеч риболовът потръгна. Ловчалията Иван Найденов, строителен предприемач, улови кефал цели две кила. До него Радо Георгиев се радва на цяла серия скобари от по 600 г и нагоре.

Серия скобари от по 600 грама и нагоре
НА РИБАРИТЕ не им трябват сателитни телефони, те са като корморани - на мига надушиха къде е рибата и за кратко време двата вира бяха нападнати от въдичари с пресъхнали живарници. Но за всеки рибарски успех освен късмет, трябва да уцелиш и стръвта, разбира се. В случая тя нямаше нищо общо с изброените по-горе рибешки лакомства, този уикенд кълвеше (само) на торен червей.

Д-р Йордан Найденов, Ловеч

Още от същия автор:

3 коментара:

Анонимен каза...

Сопот го отарашват всяка седмица,ние пишем за реката.Пак няма бензин за коли и лодки.Евала на иара.

Анонимен каза...

Драги №1, Сопот не е тарашен поне от 2 седмици защото бе замръзнал.
Виж сега когато леда се махне, може и да го тарашат.

Анонимен каза...

да бе,да ...в тази жега замръзнал...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |