Пътническите влакове спират, заместват ги автобуси

* Мярката е за 60 дни, казват – заради ремонт на жп инфраструктурата * Рейсовете ще возят на цените на влаковия билет

ОТ 12 ДЕКЕМВРИ 2012 г. (сряда) ще бъде преустановено движението на пътническите влакове по линията Троян – Ловеч – Левски, научихме от началника на жп гара Троян инж. Венелин Стайковски. Причината за тази мярка според официалното обяснение – започващ ремонт на жп инфраструктурата. По план влаковете трябва да тръгнат отново на 9 февруари 2013 г., но не e изключено срокът да се удължи до второ нареждане, уточняват от ръководството на компанията.

ЗА ПЪТУВАЩИТЕ с железницата обаче има компенсация – според новото разписание на влаковете (влязло в сила от 9 декември т.г.) в посочените часове ще се движат автобуси, които ще спират на съответните спирки в посочените за влаковете часове. За жп спирките Калейца, Добродан, Ломец, Лешница и Ловеч юг – автобусите ще спират на автобусните спирки на гърба на жп спирките; за жп спирка Абланица – на автобусната спирка под моста на пътя София – Варна; на жп спирка Хлевене и Казачево – на автобусната спирка на разклона за с. Казачево. И нещо много важно – с автобусите ще се возите на цените на влаковия билет!

ИНФОРМАЦИЯ можете да получавате на дежурните телефони: 0885/397694 (денонощен); Троян – 0889/544036 и 0885/011685; Ловеч – 0887/887504.

Т21

6 коментара:

Анонимен каза...

Знам, че не му е тук мястото, ама какво става с безобразията в Орешашкото читалище?

Анонимен каза...

Въпреки,че не му е тук мястото - ами,нищо не става!Безобразията продължават!

Анонимен каза...

Не я ли закриха вече тази линия или това е началото на края?

Анонимен каза...

Не я закриват, ще я ремонтират. Лошото е, че с темповете, с които се работи, ще е готова след като премине световната икономическа криза.

Анонимен каза...

Ремонт посред зима... по-голяма глупост не съм чувал..

Анонимен каза...

М/SI: Дано това не е началото на края на жп транспорта в Троян. Имаше такива индикации лятото, но след намесата на Кметове на населени места това не беше осъществено.Спирането сега е факт, като пред текста е за първолаци.Ремонт посред зима както казва №5? Що за глупост и наивно обяснение?Началото на всеки ремонт, реконструкция, рехабилитация и още други ремонти има начало/дата/ и край. Редно е кмета на общината да отправи писменно запитване до железопътна инфраструктора и да информира общността.Обръщам се и към Т 21: Не оставяйте наполовина нещата. Искайте информация от компетентните институции и ни информирайте. Ж.П. Транспорта е изключително важен за развиването на промишленост в даден град.Да сега икономиката на града ни е в колапс, но имаме налична инфраструктора която е предпоставка за възстановяване.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |