НЕВЕРОЯТНО, НО ФАКТ: Теленца тризнаци се родиха в мах. Габърска

* Майката Сиса се справила сама и без проблеми * Трите бичета – живи, здрави и много игриви * Подобно нещо се случва за пръв път в Троянско * Г-жа Цоневска: „Запазете тази новина за Бабинден”

ЧУДО СЕ СЛУЧИ в малката махаличка Габърска, кацнала над Троян в посока към с. Балабанско. Родиха се тризнаци! И трите живи, здрави, нормални на ръст и тегло и много игриви. (Новината научихме от нашите приятели Мариела и Иван Василевски /”Ино”/, които имат имот в махалата - бел. Т21) Някой ще каже – чудо голямо. И няма да е прав. Защото става дума за три теленца, и трите мъжки, появили се на бял свят на 28 септември. Майката е Сиса, от известната порода симентал, и била оплодена изкуствено.

СПОРЕД ЗАПОЗНАТИ, подобно нещо се случва изключително рядко (1:105 000), а в Троянско – за пръв път. Още по-рядко пък било тризнаците да са от един и същ пол (1:700 000), а също те и майката след раждането да са напълно здрави. Рядкост по нашия край били и теленцата близнаци, макар че подобни случаи имало.

ОЩЕ ПО-ИНТЕРЕСНО Е, че стопанинът – 60-годишният троянец Кольо Кавръков, бивш шофьор, който от няколко години живее на виличката си в мах. „Габърска” – не си бил вкъщи по време на отелването. „Родили са се ей тук - на поляната (на няколко метра от къщата, до пътя за Троян – бел. Т21). Сиса се е справила сама, без никакви проблеми. Когато се прибрах, теленцата вече бяха подсушени от майка си”, разказа ни доволният стопанин.

КОЛЬО КАВРЪКОВ и съпругата му Веска Цоневска се радвали на тризнаците само двайсетина дни, след което за бичетата малчугани се явил купувач и миналата седмица ги продали. „Запазете тази новина за Бабинден”, пошегува се г-жа Цоневска, която е акушерка в МБАЛ – Троян. Тя ни се похвали, че неотдавна тризнаци имало и при тях – в родилното отделение на троянската болница.

Т21

11 коментара:

Анонимен каза...

E-e-e-х, едно време се блъскааме, потииме се, бачкааме, по друг начин ги правииме, ама се по едно излазяше. Сеги не само жените, ами и кравите раждат тризнаци. НАУКА ! Младите видоа че нема смисъл да се пОтят и саде се друсат. Кой с наркотик, кой с висока скорос, кой с музика до дупка, кой с алкохол, кой по форуми, а момите самотни. А дали неи на нов кмет?
2е2о ви 5ко

Анонимен каза...

Само малко математика. При 1:105000 и три животни вероятността да са от един пол е 6 пъти по-малка или 1:630000, а не 1:700000 :)
Самата новина обаче е много интересна и любопитна.

Бай Бочо каза...

2е2о 5ко,страшен си и яко ги напипваш нещата,ако пък и още щипеш баба 5куйцъ направо си велик!!!!!!

Анонимен каза...

Бай Бочо, не смейм веке ни да дрънкам, ни да щипем, освен пред свидетели. Тогаз жените увъртът, сучат, мажат, а на саме ако се врече некоя ко ше прайм, а?

Анонимен каза...

Тъй тъй ,вехтарите се появиха и редят мъдри мисли.Баръм успявате ли да гръмнете поне веднъж в месеца,щото аз мандросах една единайсет пъти уикенда!
А ако имате мерак но нямате сили, питайте дяда ви трибестан ,откъде иде силата и ще ви каже:за тридневен секс, вземи есекс...

Анонимен каза...

Бравос, само тъй, дано да фане семето да не иде зян барута!

Анонимен каза...

Оооо брат'чед ,нема ка да фане, шо я много обичам да ми теглят оганя и да имсмазвам сливиците !

Анонимен каза...

Тук замирисва на цигания.Марш в гетото!!!!!

Анонимен каза...

Селяния и простотия до шия...а някой форумци имат големииииии претенции за това и онова. Една такава новина , колко ли гениални простотии може да роди. Бог да пази България. Чудя се коя ли е новината, за която всички простаци ще замлъкнете без да има какво да изкоментирате....имам в предвид само онези с /Бравос, само тъй, дано да фане семето да не иде зян барута/,/Оооо брат'чед ,нема ка да фане, шо я много обичам да ми теглят оганя и да имсмазвам сливиците / и т.н

Анонимен каза...

До горния:

Не богохулствай,и не се прави на праведен!
Видях те оная вечер как се беше натряскал и падае по пътя...

Анонимен каза...

до 10....хайде да не си ме видял натряскан по пътя...че няма как да стане...ама то празна глажа като твоята не боли....

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |