ПРЕДИЗВИКАНО: Кого защитава законът?!

* „От две години се появи и нова форма на насилие срещу нас – въоръжени с ножове, брадви и колове роми ни нападат в късните часове на нощта и ни принуждават да им даваме пари”
 
ОТ ГОДИНИ НАРЕД нашите вили в местността Коньова могила са обект на непрестанни набези и грабежи от роми, обитаващи махала „Аламанка”. При неотдавнашния пореден обир в ситуация на самоотбрана наш съсед оказва съпротива срещу ром, който го напада с нож. Потресени сме от този инцидент, защото един наш добър съсед - човек уравновесен, отговорен, сдържан, разумен - е бил принуден да стреля и сега е подследствен.

ВИНА ИМА - НО ЧИЯ Е?!
След като нападенията срещу нас досега са оставали ненаказуеми и затова очевидно не престават - ние какво да направим? Да се оставим да ни наръгат с нож или да защитим живота си? Кой ще ни даде отговор?

НЯКОИ ОТ ВИЛИТЕ СА НАПАДАНИ И ОГРАБВАНИ
по няколко пъти. Краде се всичко - проводниците на захранващия електропровод, рекордомани, покъщнина, храна, сечива (най-вече брадви и ножове, които после стават оръжие в ръцете им). Една от вилите беше ограбена миналата година до голи стени. Куриозното е, че това е вила на полицай.

ОТ ДВЕ ГОДИНИ СЕ ПОЯВИ И НОВА ФОРМА
на насилие срещу нас – въоръжени с ножове, брадви и колове роми ни нападат в късните часове на нощта и ни принуждават да им даваме пари. Смутени сме, че дори и полицаят не е могъл да се опази. Тогава какво остава за нас, които нямаме неговите правомощия?! (Между другото, полицаят казва, че знае кои са, но „не може да направи нищо”).

ПИТАМЕ: кого защитава законът, нас, жертвите - мирни граждани и добросъвестни данъкоплатци, или тези, които ни нападат, които на практика нямат никакви задължения към обществото и живеят с чувството, че са ненаказуеми!? Питаме г-н Кмета, питаме г-н Началника на РУ на МВР. Питаме!

Собствениците на вили 
в местността Коньова могила, Троян

11 коментара:

Анонимен каза...

Правилно питате. Сега остава да видим какъв ще бъде отговора.

Анонимен каза...

Питайте Дилян Енкин кой докара циганите от северна България в Троян....

Анонимен каза...

Предлагам да организираме група от доброволци, нещо като народна полиция която да защитава хората точно от такива набези. По същия начин ще се действа както циганите - въоръжени групи които да правят набези по техните "къщи".

Анонимен каза...

И аз питам същото,докога ще се търпи това нещо.Докога циганите ще се настаняват където си поискат,без документ за самоличност,без документ за собственост,замърсявайки улиците и града и всявайки страх в стари хора и деца.Значи ние да си плащаме всичко,да си строим домове с хиляди разрешителни и инспекции,а циганите да си завладяват земи,да си строят къщи,да не плащат и една стотинка,да крадат и изнасилват стари хора за 2 лева.Ние сме търпелив народ,даже повече отколкото трябва,но търпението ни се изчерпа.Законите в тази държава са за ВСИЧКИ.Призовавам кмета и подупечните му служби да мерят циганите и нас простосмъртните данъкоплатци с един аршин,а не да вдигат рамене.Господа Управляващи спазвайте закона,защото в противен случай хората ще сме принудени да решим въпроса сами,а тогава няма да спечелим нито ние,нито вие,нито циганите и най-малко България!!!

Анонимен каза...

Троян е красив град,но гледката с катуните по крайните квартали няма нищо общо с красотата.И този проблем ще става от ден на ден все по голям.И в скоро време вместо туристически център в областа,това кътче от милата ни родина,ще се прости със свояте привлекателност.А тогава връщането назад ще е невъзможно за съжаление.

Анонимен каза...

Че ние отдавна сме си ЦИГАНСКА ДЪРЖАВА ( и кучешка също,защото внимаваме да не нарушим правата я на някой циганин, я на някой пес на пътя)...какво се чудите. Тежко и горко на децата ни...

Анонимен каза...

Какво иска тая сган на снимката?
- АК 7,62мм

Анонимен каза...

Ако Енкин е докарал 30 роли "Калинеел " докара 300 ...................... Попитайте собственика .

Анонимен каза...

Имах в предвид роми

Анонимен каза...

Неотдавна потребител с името М. Акимов написа, че г-н кмета чете всички коментари или поне, че го информират за настроенията във форума. Ами, кмете, айде сега отговори на хората!
Докога законите ще важат само за вългарите?
Кога ще видим как събаряте незаконен катун? Ако не знаете къде има, излезте на улицата и попитайте първия срещнат минувач. Кога ще почистите улиците?
Абе, кога най- накрая ще започнеш да си вършиш работата, за която ние направихме грешката да те изберем?
Кмете, все още можеш да излезеш с чест от положението - подай оставка!
П. Михова

gavrilov каза...

По мое скромно мнение, единственото решение в разумни срокове е създаването на "градска полиция", кметството да плати на две-три яки момчета да ни пазят. От наша страна, може да се иска някакъв допълнителен данък.
Това може да стане и при сегашните закони : да ги декларират като охранители на заплата към кметството. Ето това да искаме от кмета. Той да каже колко ще ни струва. Другият вариант е да се обърнем към частна охранителна фирма.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |