Новото „Ка-Ви“ на Петракиев – става с виждане

* Шик и ретро стил без излишна претенциозност, цветно, естетско, просторно, уютно * За виното е излишно да говорим, за кафето и кулинарията също, няма изненада – поднася ви ги сомелиер №1 на България за 2016 г. * Адресът: Троян, „Лъгът“, ул. „Ген. Карцов“ 182
Промоция
Входът на Кафе & Вино бар „Ка-Ви“
НЕЩО необичайно и звездно в троянския квартал „Лъгът“, роди се звезда. Снощи, събота вечер, 29 юни, сред приятели и ценители, дошли от близо и далеч, бе официалното откриване на новия Кафе & Вино бар „Ка-Ви“.

Поздрав към гостите от собственика
Пожеланията на приятелката Ели Наумова
КОЕ е звездното ли? Казвам – ако искате да ви обслужи и ориентира във вселената на добрите вина (не задължително скъпи) и кафетата от най-висок клас сомелиер №1 на България за 2016 г., майстор от световна класа в този много тънък и много специален сегмент на кулинарията, идете в „Ка-Ви“ (Троян, ул. „Ген. Карцов“ 182, един от обектите в приземния етаж на големия блок веднага след моста при „Витекс“ в посока „Лъгът“). Вашият човек е собственикът на новото заведение Илиян Петракиев (наградата му за сомелиер №1 на България за 2016 г. стои над витрината с вината, всеки може да я види и пипне), троянец, започнал да печели сомелиерски награди още като ученик в паралелката по туризъм в Троянската гимназия, учил в Пловдив, работил в престижни заведения в Лондон и другаде по света, върнал се със съпругата си, стоматоложката д-р Вергиния Борисова-Петракиева, позната и с артистичния си псевдоним д-р Веги, която пее, и то как, още от ученическите си години също в Троянската гимназия.

ЗАЩО са в Троян? Защото искахме детето ни да се роди и расте тук, защото обичаме невероятно нашия роден град и защото сме убедени, че тук си заслужава, има перспектива, е отговорът на Илиян. Попитахме го дали точно пролетарският кв. „Лъгът“ е мястото за такова бутиково нещо като „Ка-Ви“. Ще видим, защо не, бе отговорът му. Да, ще видим, надяваме се съкварталците и изобщо троянската публика да оценят качеството, което им е предложено, Илиян вярва, че ще е така.

Собственикът зад бара
И пак зад бара
СЕГА две думи за откриването. „Гвоздеят“ бе концерт на талантливата и именита троянка, приятелка от ученическите години, Елица Наумова – певица, композитор, продуцент., която бе на импровизираната „кавианска“ сцена заедно със сценичния си партньор, инструменталист и певец Пепи. Дошли от Пловдив специално. Пяха от сърце, думите на Ели също бяха от сърце, насърчителни, приятелски и с респект към направеното. „Ка-Ви“ пък се пръскаше по шевовете от хора и настроение. „За мен е важно вие да се радвате, да се кефите на продуктите, които предлагаме, на напитките най-вече. Понякога нещата може да не се получават най-добре, затова ще очаквам обратна връзка от вас, благодаря ви!“, се чу в краткото емоционално слово, поздравление към гостите, на най-важния човек, домакина г-н Петракиев.

Момент от събитието
Сред гостите
И НАКРАЯ, но не по важност, няколко думи и за новото заведение. Накратко – стил във всяка подробност, във всичко. За основната напитка е излишно да говорим, тук можете да опитате вино, каквото другаде (в Троян) няма да намерите, и ще ви бъде поднесено със съответния разказ и пояснения на професионалист от световна класа, луксозно преживяване; същото е и с кафето, специални селекции (пробвайте и ще се убедите), мезетата са тънки (специални) като питиетата, сладките са домашно приготвени, има и други глезотии, които си заслужават. Да не споменем и интериора – един шикозен, не ненатрапващ се и без излишна претенциозност ретро стил (от 60-те), цветно, естетско, просторно, уютно. Абе, става с виждане. 
 
И малко ретро – Илиян Петракив с отличието „Сомелиер на годината на България“, 2016 г.
А ЗАЩО „Ка-Ви“, пропуснахме да попитаме, вероятно от „Ка(фе)“ и „Ви(но)“. И от нас – успех!

Генадий Маринов 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |