Уволниха дисциплинарно шефа на ОДМВР Ловеч

* Срещу отстранения временно още през м. април, а вече окончателно старши комисар Станислав Великов е образувано и дисциплинарно производство, съобщи Нова тв * Подсъдимият за кражба на ток шеф на ловешката криминална полиция комисар Георги Иванов – също дисциплинарно уволнен
Сблъсъци
Уволнените дисциплинарно старши комисар Станислав Великов и комисар Георги Иванов
ДИРЕКТОРЪТ на Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Ловеч – съгражданинът ни старши комисар Станислав Великов, на 14 февруари т. г. бе временно отстранен от поста със заповед на вътрешния министър Калин Стоянов. Обявената причина, по-точно причини – сигнал на ловешки прокурор, че полицейският началник му е отправял заплахи, подозрения за незаконно подслушване на колеги и основното, отворен чадър над подсъдимия за кражба на ток, но възстановен на работа (от съда) началник на криминалната полиция към ОДМВР Ловеч комисар Георги Иванов. Имаше и още – редовият служител в ОДМВР Ловеч и синдикален активист полицай Иван Павлов обвини началника си в тормоз към него и семейството му и дори заяви, че около двамата полицейски шефове (Великов и Иванов) се е сформирала организирана група за натиск, подобна на столичната група на застреляния неотдавна Мартин Нотариуса. Разбра се също, че по случая се води разследване от ГДБОП, като една от работните версии била за участие в ОПГ (организирана престъпна група). На 3 април на мястото на отстранения старши комисар Великов бе назначен старши комисар Дончо Манов, назначението пак бе с подписа на Калин Стоянов, този път в качеството му на министър в оставка.

А ВЧЕРА, 20 МАЙ, репортерът от Нова телевизия Мартин Георгиев тиражира новината, че според „високопоставени източници в МВР“ старши комисар Станислав Великов и заедно с него комисар Георги Иванов, чието дело за кражба на ток бе възобновено в Ловешкия окръжен съд и разпоредителното заседание ще е на 30 май, са уволнени дисциплинарно от системата на МВР. Заповедите за дисциплинарните уволнения са разписани от същия министър на вътрешните работи (Калин Стоянов), а срещу полицейските ексначалници са образувани дисциплинарни производства. Официална информация от МВР все още няма, което в някаква степен е странно, тъй като става дума за наказателна санкция срещу висш служител. 
 
Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |