Наближава третата Купа „Александър Николов-Сашо“

* Този път сблъсъкът ще е женски – срещу момичетата на „Чавдар“ ще излезе елитният женски тим на „Етър“ (Велико Търново) – 16 юни, 16:00 ч., стадион Чавдар“ * Ники Стойчев-Капитана: „Извинявам се на всички цесекари в Троян, понеже миналата година им обещахме, че ще доведем ЦСКА“

Ники Стойчев-Капитана
Цар Футбол Предстоящо
 
НАБЛИЖАВА поредната трета Купа „Александър Николов-Сашо“, приятелският мач в памет на голямото футболно сърце на Троян – играчът, треньорът и футболния деятел Александър Николов, когото всички ласкаво-почтително знаеха като Бат Сашо. Футболното събитие – във фокуса на което е един много обичан спортист и човек и в което освен футбол има и  шоу и се превръща в истински троянски спортен празник – тази година ще е на 16 юни, на обичайното си място стадион „Чавдар“, от 16:00 ч. Но с известна промяна от предварителните анонси по независещи от организаторите причини.

„ИЗВИНЯВАМ се на всички цесекари в Троян, много са, понеже миналата година им обещахме, и аз лично, че ще доведем ЦСКА, но няма да стане. Проблемът не е наш, проблемът е техен. Три-четири месеца си кореспондирам с изпълнителния директор на ЦСКА Филип Филипов – в крайна сметка те от една криза в друга скачат и се оказа, че не могат да съберат 14-15 от елитните си бивши футболисти“, коментира бившият играч и капитан на „Чавдар“, а сега треньор на момичетата в клуба Николай Стойчев-Капитана, който заедно със съпругата на Бат Сашо – Марияна, са инициаторите и основни организатори на проявата.

Бат Сашо (1940-2021)
НО ТРЕТАТА купа, разбира се, ще я има, а резервният вариант за гостуващ отбор никак не е лош. „Ще изправим – понеже аз като треньор сега работя с момичешкия отбор, 40 момичета тренират футбол в Троян, подготвяме се да направим и представителен женски тим – „Чавдар“ (жени) срещу женския отбор на „Етър“ (Велико Търново), които играят в елитната група на България. Говорих с треньора им, съгласи се веднага. А в този вариант има един много хубав момент. Знаем, че Бат Сашо в последните години тренираше момичетата, може да се каже, че той създаде женския футбол в Троян, и сега, в мача с „Етър“, на терена ще излязат основно момичета, които са започнали да играят при него, неговите момичета“, добави г-н Стойчев.

И ТОЗИ път организаторите ще разчитат на местни спомоществователи, фирми и частни лица, милеещи за футбола и спорта в Троян и ценящи заслугите на Александър Николов. Сред основните помагачи са приятелите, помагали и при предишните две издания – Калина Радевска („Калинел“), инж. Николай Младенов („Копа Хидросистем“), Герман Гачевски, очаква се традиционната подкрепа от Община Троян, има и други. „Ще ми се този път всички участници да получат по един възпоменателен медал – така ще остане спомен, някак по-представително е, а и стимулиращо. За което ще разчитаме на Общината, предстои да разговарям с отговорника за спорта Тодор Комитов и очаквам подкрепа“, допълни Капитана.

Капитанът на „Славия“ Руджерио Перейра вдига купата, връчи му я председателят на ОбС Петко Пенков, 29 май 2022 г.
ДА ПРИПОМНИМ. Първата Купа „Александър Николов-Сашо“ се състоя на 29 май 2022 г. (година и половина след неочакваната кончина на Бат Сашо, напуснал ни в началото на 2021-ва, виж „Поклон за Сашо“  – бел. ред.) – тогава срещу сборен отбор на ветерани на „Чавдар“ от различни поколения, капитан бе Ники Стойчев-Капитана, а треньор Дарин Костов, излязоха ветерани на ФК „Славия“ (София), водени от троянския си капитан Мартин Кушев и треньора Владко Шаламанов. След 3:3 в редовното време „белите“ (славистите) надделяха при дузпите с 5:3 и грабнаха купата.

Капитанът на „Левски“ Руслан Вуцов получава купата, връчва му я кметът на Троян Донка Михайлова, 28 май 2023 г.
ВТОРАТА Купа „Александър Николов-Сашо“ се проведе точно след година – на 28 май 2023 г., и срещу троянци излязоха ветерани на ФК „Левски“ (София), в чиито редици личаха легенди на българския футбол като Фифи Перото, Воин Войнов, Емил Спасов и др. Мачът ще се запомни с проливния дъжд, който, разбира се, не помрачи настроението на играчи и никак не малобройната публика, тоталното надмощие на „сините“ (левскарите)  в началото, постепенното окопитване на нашите, пак 3:3 в редовното време и отново при дузпите победа за гостите от София.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |