Вече е ясно – виновникът за катастрофата е бил пиян като кютюк

* Виктор Цанов, който помля с БМВ-то си автомобила на 18-годишната Мадлен Калчева и я прати в болница, е шофирал с 2,34 промила алкохол в кръвта

Тема с продължение
 
ВЕЧЕ е ясно, 18-годишната Мадлен Калчева – ученичка в 12. клас на троянското СУ „Св. Климент Охридски“, която след броени дни трябваше да е на абитуриентския си бал, но в момента лежи със счупен таз в плевенска болница – е пострадала от пиян шофьор. 20-годишният Виктор Цанов от с. Черни Осъм. Пиян като кютюк, сочат резултатите от кръвната му проба, излезли днес, 10 май  – 2,34 промила алкохол в кръвта (изследването е направено в специализирана лаборатория в Ловеч). Информацията получихме от говорителя на Окръжна прокуратура Ловеч Светла Иванова.

ПРИПОМНЯМЕ. Тежката катастрофа става малко след полунощ (0:30 ч.) на 7 май до Троянския манастир в Орешак, родното село на момичето. Мадлен е на волана на своето „Ауди“, до нея на предната седалка е нейна приятелка, когато отзад ги връхлита автомобилът (БМВ) на Виктор. Ударът е свиреп, доказват го пораженията по „Ауди“-то, което буквално е помляно и цяло чудо е, че се е разминало без жертви. Най-тежко е пострадала Мадлен, другото момиче в колата се отървало с охлузвания. Пияният в БМВ-то също е без сериозни наранявания.

ПО СЛУЧАЯ в Районното управление на МВР в Троян е образувано досъдебно производство и тепърва ще се изясняват подробностите около тежкия инцидент. Едно обаче е сигурно – возилото на Виктор се е движело с висока скорост, явно доста над разрешените 50 км/час в населено място („с несъобразена скорост и без осигуряване на дистанция“, както пише в официалното прессъобщение на Областната дирекция на МВР Ловеч). Вече е ясно и другото, доказано по най-сигурния начин – водачът, причинил катастрофата, е бил пиян.

КАКВО следва оттук нататък. В началото на идната седмица ще са готови и изследванията на Мадлен. Известно време ще отнеме изследването на двамата водачи за употреба на наркотици, което се извършва в Националния институт по криминология в София. А след приключване на разследването ще е съдебното дело. Според българския Наказателен кодекс шофирането с над 1,2 промила алкохол в кръвта, установено по надлежния ред, се третира като криминално престъпление, чл. 343б, и се предвижда от 1 до 3 години затвор, конфискация на автомобила в полза на държавата и лишаване от правото да управляваш МПС за определен период. Отделно са санкциите за причиняване на телесни повреди (в случая с Мадлен нараняванията й от катастрофата се класифицират като „средни телесни повреди“) – чл. 342, ал. 3, предвиждащ от 3 до 12 години затвор.

Т21

5 коментара:

Донка Михайлова каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Донка Михайлова каза...

Този да е знаменосеца на празника на сливата!

? каза...

Защо се е стигнало до тук е въпросът.

Неутрално каза...

в какъв смисъл ""защо се е стигнало?""..... Единият автомобил се движи с разрешената скорост, друг зад него с доста по- висока - и ето ти - стигнал го и го блъснал....... Капиши?!?

? каза...

Това са факти. Защо нарушителят е нарушил?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |