Нова пожарна „Мерцедес“ дариха на Априлци приятели от Австрия

* Автомобилът е осигурен от общността на градчето Санкт Якоб по инициатива на землячката Красимира Димова и бе връчен лично от кмета Гунтрам Пердахар
Приятели
Инж. Тихомир Кукенски, Красимира Димова и Гунтрам Пердахар – снимка за спомен до новата пожарна, Априлци, 7 април 2024 г.
ПОРЕДНО дарение за съседно Априлци от общността в австрийското градче Санкт Якоб (Sankt Jakob im Rosental, 4500 жители), провинция Каринтия, осигурено с посредничеството и инициативата на априлчанката Красимира Димова, която от дълги години живее в Австрия (Санкт Якоб), но не е скъсала връзките с родния край и му помага непрекъснато, и  създадената от нея и нейни австрийски приятели фондация „Априлци“. Този път австрийският подарък е чисто нов напълно оборудван пожарен автомобил „Мерцедес“ и бе връчен официално в понеделник, 8 април, на централния градски площад в кв. „Ново село“ – прие го кметът инж. Тихомир Кукенски.

Огнеборците от Априлци разучават новата техника
Специализираният пожарен автомобил, пристигнал от Санкт Якоб
ПОЖАРНАТА пристигна на собствен ход от Австрия няколко дни по-рано с екипаж от трима пожарникари и кмета на Санкт Якоб – Гунтрам Пардахар. Австрийските огнеборци направиха и кратък демонстрационен курс, 7 април, за запознаване с гасаческите възможности на автомобила и модерното му оборудването на своите априлски колеги (Управлението за пожарна безопасност и зашита на населението в Априлци – УПБЗН Априлци, е подразделение на РСПБЗН Троян – бел. ред.).

„ДНЕС беше не само вълнуващ, но и много полезен ден за пожарникарите на Априлци! С голямо удоволствие наблюдавахме обучението, проведено от нашите австрийски колеги, насочено към използването на новата пожарна машина – дар от общността в Санкт Якоб. Сърдечно благодарим на Красимира Димова, без чиято помощ този ценен принос за безопасността на Априлци не би бил възможен. Научихме как правилно да използваме новата техника, включително пробно пълнене и изпразване на резервоара с вода, както и друго ключови умения за ефективно реагиране при извънредни ситуации. 
 
След официалното връчване на новата пожарна гостите от Санкт Якоб гостуваха в Дома за стари хора в Априлци, подпомаган от Красимира Димова, и бяха посрещнати с хляб и сол, 8 април 2024 г.
И това не е всичко! Заедно с пожарния автомобил нашите пожарникари получиха и нова специална екипировка, която е вече тествана и напълно функционална. Макар да се надяваме тази техника да се използва колкото се може по-рядко, сме уверени, че тя ще повиши нашата готовност и ефикасност при нужда. Всяко ново оборудване и знание ни правят по-силни и подготвени. Благодарим на всички, които направиха този момент възможен!“, коментираха във фейсбук страницата на Община Априлци.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |