Кметът Михайлова: Все още можем да дадем рестарт

* „Чакат ни много сериозни предизвикателства – мен лично, администрацията, Общинския съвет. Няма как да продължим без взаимодействие по важните за общината неща... Аз съм готова да го направя, надявам се – и повечето общински съветници

Гореща тема
Вижда се и с невъоръжено око – 2024-та обещава да бъде много мощна троянска година, на път са да се случат сериозни неща и инвестиционните планове са рекордни за целия период на прехода. Но, знаем, винаги нещо може да обърне колата. Този път нещото идва от местния парламент, който доскоро бе оазис на спокойствието и консенсуса. А фокусът е в атаката срещу председателя инж. Петко Пенков (ГЕРБ) – тръгнала след изненадващо лесната му победа в надпреварата за председателския пост (срещу кандидата на БСП, имаща най-голямото представителство). Говореше се и се говори за купуване на гласове, за неправомерни доходи и т. н., появи се и публично обръщение на групата на социалистите по казуса (виж „Обръщение на групата съветници на БСП Троян“– бел. ред.), сходни нападки се чуват и в серията текстове в социалните мрежи на гражданското сдружение „Промени Троян“.

Сега думата взема най-важният човек в троянското местно самоуправление – кметът Донка Михайлова. И казаното си заслужава да се чуе, тъй като разполага нещата в оня най-важен контекст: на възможността през годината, а и през мандата, да се случат изключително важни за Троян неща, но и възможността да ги пропилеем (препечатваме от профила на г-жа Михайлова във фейсбук).
Т21
В ПОСЛЕДНИТЕ два месеца след изборите между групите общински съветници в Троян избуя необичайно напрежение. Казаха се тежки думи, изля се омраза. Това нетипично за съвета поведение доведе до решения, които не са в интерес на общината, други засягат интереси на троянци.

ТО (НАПРЕЖЕНИЕТО) идва във време, в което общината ни получава необичайно добри шансове – с финансирани 25 значими проекта на обща стойност 33,9 млн. лв. лв. за 2024-2026 г. от държавния бюджет, с редица проекти по Плана за възстановяване и устойчивост и новите оперативни програми. Готвим бюджет, който ще доближи 100 млн. лв., да припомня, че когато станах кмет (2011 г.) бюджетът на Община Трояан беше 27 млн. лв. Предстои ни реконструкция на централния площад, на СУ „Климент Охридски“, на Природонаучния музей (в Черни Осъм), цялостна подмяна на уличното осветление, 62% ръст на капиталовата програма по селата…

ЕДВА
ли някой има представа резултат на колко усилия е това. Чакат ни много сериозни предизвикателства – мен лично, администрацията, Общинския съвет. Няма как да продължим без взаимодействие по важните за общината неща, без да си говорим, без да оставим личното и обидите на втори план. Само преди два месеца всички твърдяхме, че Троян и хората на общината са най-важните за нас. Нима го забравихме?

ВСЕ ОЩЕ МОЖЕМ да дадем рестарт и да продължим така, както винаги е било в местната власт в Троян – с отговорност към хората, с единомислие за главното, с единодействие по това, което ще остане след нас… Аз съм готова да го направя, надявам се – и повечето общински съветници.

12 януари 2024 г.
Донка Михайлова,
кмет на община Троян

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |