Цончо Умното се пери

* „Ще успея бе, авери,/ бърз съм като самолет,/ плюя като лайномет!“ * „Сочат му: „Божан е там!“/ А пък той: „И гъз ще дам!“/ После втурва се напред,/ включил своя лайномет"
Ако не е истина, не е и лъжа
ОТ НАШИ достоверни източници, независими от службите и Резидента, преди броени минути получихме писмо със записани в него драматично-огнени стихове. Които (стихове), според свидетелствата на нашите източници, се разпространявали интензивно на „Дондуков“ 2 с гриф „За Родину“. И в името на България и по нареждане отгоре били избродирани със златни конци върху бойното знаме на челния отряд на протестиращите срещу ЕС, НАТО, Украйна и еврото в подкрепа на Евразия, „Вагнер“, Митрофанова и рублата. И се рецитирали в съпровод на „Катюша“ и хитове на Муслим Магомаев до веещото се от багажника на червен „Москвич“ (дванайстак) въпросно бойно знаме.

Худ. Христо Комарницки, в. „Сега
СТИХОТВОРЕНИЕТО е по класиката „Цанко Цаката“ на Асен Босев и възпява адаша Цончо Умното (наричан от враговете си, т. е. и врагове на България, Цончо Тъпото – бел. ред.), дясната ръка на вожда и учителя Костадин (Костя), който пък е единственият български политик и депутат в историята, сдобил се с два неотменими прякора – Копейкин и ККП (Късопишков, за благозвучие Късото). Повод за написването било самоотверженото наплюване от Цончо в парламентарната зала на неговия върл политически враг Явор (Божанков), позволяващ си редовно, както и в случая, недопустимото – да критикува великия световен миротворец товарищ Путин и да защитава създаващото се против волята му (на миротвореца) и на неговия резидент българско правителство. По-долу публикуваме героическите стихове без абсолютно никаква редакторска намеса.

Цончо Умното се пери:
„Ще успея бе, авери,
бърз съм като самолет,
плюя като лайномет!“

И на кротък се преструва,
но дали не се дочува,
Костя вика му „На бой!“,
Цончо му отвръща „Кой?“.

Някой вика: „Май загази я!“
Цончо шепне: „Във Евразия…“
Други казват му: „Грешиш!“
Цончо дръзко: „Путин виж!“

Сочат му: „Божан е там!“
А пък той: „И гъз ще дам!“
После втурва се напред,
включил своя лайномет.

Дават знак: „Манол отпред е!“
Цончо: „Искам да ми влезе,
ако трябва и хобот,
ще поема кат компот!“
 
                      Автор: Народен

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |