Трима троянци помагат на пострадалите в Турция

* Марин Хитров и Минко Весков Банчев с кучето Берго от Троянския отряд към ПСС са сред 12-те български планински спасители, заминали при комшиите да помагат за издирването на оцелели от страховитите земетресения на 6 февруари * Сред помагачите в Турция е и съгражданинът ни Красен Георгиев от централата на ПСС в София
Подкрепа Актуализиран
Марин Хитров и Минко Весков Банчев
БЪЛГАРИЯ реагира светкавично на трагедията в съседна Турция – серията земетресения в малките часове на 6 февруари, най-тежкото от страховитата 7,8 степен по скалата на Рихтер, довели до сериозни разрушения, над 1000 жертви по първоначалните данни (близо 3000 според актуализираната информация – бел. ред.) и хиляди в неизвестност и затрупани под руините на сградите. Още същия ден за пострадалата комшийска държава излетяха два товарни самолета „Спартан“ на българските ВВС, натоварени с тонове техника, включително автомобили и спасителни екипи, в готовност е да излети и трети „Спартан“. Мисия без аналог, определи акцията полк. Филип Ангелов, командирът на 16-та авиобаза, откъдето излетяха самолетите.

Берго със своя водач
ОБЩО 58 души спасители, основно пожарникари от София и Пловдив, са отпътували за Турция по суша и въздух, като сред тях са и 12 планински спасители с 5 кучета – да помагат в издирването на пострадали. За наша чест и гордост сред тези доблестни български мъже са и двама троянци  членове на Троянския отряд към Планинската спасителна служба (ПСС) – Марин Хитров и Минко Весков Банчев, водач на лабрадора Берго. И от нас успех в мисията, Марине, Минко и Берго, очакваме ви живи и здрави в Троян!

Генадий Маринов
 
Красен Георгиев
Бел. ред. Още един троянски спасител е в групата българи, помагащи на място на бедстващите от земетресението в Турция – Красен Георгиев. Той е в списъчния състав на Троянския отряд, но в момента е служител в централата на ПСС в София, началник „Аварийно-спасителни дейности“.
 
 
  

 Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |