Исторически успех за ПСС - Троян

* Троянските спасители спечелиха победата на Републиканския технически преглед на ППС; златният ни тим бе в състав Милен Димитров (капитан), Филип Трифонов, Мартин Семерджиев и Ивайло Мичев
Отличници
Троянските спасители оказват помощ на пострадал, Сините скали, 30 септември 2017 г.
ОТБОРЪТ на Планинската спасителна служба (ПСС) в Троян завоюва първо място на 22-рия летен Републикански технически преглед на ПСС, 2017 г. Годишните прегледи са най-сериозната проверка на уменията на планинските спасители у нас и победата има голяма стойност. А сегашният троянски успех може да се нарече исторически – от години ПСС - Троян се класира в тройката, но за пръв път печели първото място. Златният ни тим бе в състав Милен Димитров (капитан), Филип Трифонов, Мартин Семерджиев и Ивайло Мичев. На второ и трето място са съответно отборите на ПСС - София 2 и ПСС - София 1, а в челната шестица са още ПСС - Враца, ПСС - Сливен и ПСС – Смолян.

Транспортиране на пострадалия
РЕПУБЛИКАНСКИЯТ технически преглед на ПСС се проведе на Сините скали над Сливен (30 септември, събота). И бе по обичайната формула – ориентиране в непозната местност с  джипиес и с карта и компас, работа на скала по алпинистки способ, оказване на медицинска помощ и транспортиране на пострадал; като паралелно с практическите дейности се проверява чрез тестове теоретичната подготовка по различните аспекти на планинското спасяване. Участваха представители на всичките 18 ППС у нас и по регламент отборите бяха от четири човека.

Победителите след награждаването, вторият отдясно (с папката) - капитанът Милен Димитров
„УСПЕХЪТ е голям, казвам го с гордост. И ни радва още повече, защото е показател за високото ниво и сериозните възможности на троянските планински спасители. Безспорно прибавя и авторитет“, коментира за Т21 завеждащият ПСС - Троян Христо Сливков. В момента троянският отряд наброява 31 души със стажантите. И от нас – поздравления!

Т21

 Още по темата:

5 коментара:

Unknown каза...

Браво на момчетата.Желая им здраве и успех и на зимният преглед...ИЛИЯ ВАСИЛКОВСКИ.

Анонимен каза...

Браво, момчета! Ще сме спокойни в планината, благодарим Ви. !!!

Анонимен каза...

Поздравления!
С парите от глобите и санкциите, които изплаща община Троян всяка година до 2020, можеше да бъдат закупени около 30 хеликоптера за нуждите на ПСС Троян, както и за МБАЛ. Разбира се, един е достатъчен.

Анонимен каза...

И какво като е тръгнал? Не забравяйте на следващите избори пак да го изберете ,както и всички тъпоъгълници, наредени в листите, па после се чудете защо така !!!

Анонимен каза...

Мената е железен, успехи

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |