Христо Минков: Дадох всичко от себе си

* След 436 км и време с 2:20 часа по-добро от графика на рекорда 20-годишният ни съгражданин Христо Минков прекрати участието си в утрамаратона от връх Ком до нос Емине
Тема с продължение
Възторженото троянско посрещане на Христо на Беклемето, 30 юли
В ГОЛЕМИТЕ битки е така – понякога и най-добрите губят, обстоятелствата са по-силни. След 436 км и време с 2:20 часа по-добро от графика на рекорда 20-годишният ни съгражданин Христо Минков прекрати участието си в утрамаратона от връх Ком до нос Емине по билото на Стара планина, около 560 км. В района на Ришкия проход в Източна Стара планина, на около 130 км от финала на морския бряг; причината – неочакван мускулен блокаж. Въпреки оказаната му медицинска помощ бегачът и неговият щаб, с оглед избягване на излишни рискове, взели окончателното решение. Миналата година, при първия си опит да покори Ком - Емине, Христо също не успя – тогава заради разранени ходила се отказа след хижа „Чумерна“ (335 км), а голямата причина бе недостатъчно добрата логистика и оборудване (виж „Христо Минков: Не се получи, но знам, че след време ще успея“ – бел. ред.).

Напред след връх Амбарица
ХРИСТО със сигурност не е щастлив от случилото се – бе на крачка от реализирането на мечтата си, за което се готвеше изключително упорито и целенасочено много месеци наред. Но големият боец се доказва именно в такива трудни моменти. И той доказа, че е точно такъв, голям боец, ето думите му във фейсбук буквално минути след тежкото решение: „Обръщам се към хората, които ме подкрепяха досега в опита ми за скоростно преминаване на маршрута Ком – Емине. След пристигането ми на Ришкия проход с време 84:20:44 ч. взех решение да прекратя движението си. Контузия не ми позволява да продължа към морето, но няма да се откажа. Човек е голям, колкото са големи мечтите му. Благодаря на всеки, който отдели от времето си, за да ме подкрепи. Дадох всичко от себе си“.

ДА ПРИПОМНИМ. Христо тръгна много мощно, постоянно набираше скорост и постепенно влезе в графика на рекорда (104:27 ч., поставен през 2018 г. от Божидар Антонов). Времето бе добро, като изключим дъжда в началото, забавил старта в петък сутринта, 29 юли, с цял час, логистиката бе на ниво, съпричастност и подкрепа се усещаха отвсякъде. В събота в ранния следобед Христо премина през Беклемето, където го очакваха десетки посрещачи от Троян, сред тях и кметът Донка Михайлова и планинското било бе огласено от мощни скандирания: „Ицо! Ицо! Ицо!“; топло троянско посрещане го очакваше и на връх Амбарица (Левски). На всички пунктове за възстановяване и почивка всичко бе по план. И се виждаше, че рекордът пада и Христо печели. За да се стигне до Ришкия проход.

КАКВО следва оттук нататък. От щаба на бегача бяха категорични – догодина нов опит. Същото чухме и от него. Боец!

1 Коментара:

S.Iliev каза...

Браво, момче - не се отказвай !!! Поздрави от Варна - догодина ще те чакам на морето...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |