БСП Троян изтегли своя човек от листата

* Областната конференция предложи на най-успешната партийна организация в областта (троянската) последното 10-то място, троянските социалисти излязоха с остра декларация * Лидерът Росен Веселинов: Това не е нормално
Парламентарни избори 2022
Троянският кандидат инж. Младен Богдански бе изтеглен от листата
УЖ ПОУТИХНАЛО, традиционно напрежение около реденето на кандидатдепутатската листа листа на БСП в нашия ловешки избирателен район избухна с пълна сила. И доведе до много остра декларация на БСП Троян (публикуваме я отделно), свързана с предстоящите на 2 октомври извънредни парламентарни избори.

ТОЗИ път проблемът не бе с водача „парашутист“, спуснат от партийната централа – силистренката Вяра Емилова доказа през краткото съществуване на 47-то Народно събрание (конструирано след изборите на 14 ноември м. г.), че троянските каузи не са й чужди и в някаква степен спечели доверието на троянските си съпартийци; за разлика от „парашутистката“ от предишните два още по-кратки мандата (след парламентарните избори на 4 април и 11 юли м. г.) Ирена Анастасова, която тъй и не намери пътя към своя избирателен район, включително Троян, и си навлече гнева на троянските социалисти (публично го изрази пиарката на БСП Троян Ангелина Иванова, виж „Да видим гредата в собственото си око“ и „Ще ти стигне ли дупцето, г-жо Анастасова?“ – бел. ред.).

ПРОБЛЕМЪТ бе с „редовите“ местни кандидати, попълващи листата на БСП от 2-ро до последното 10-то място. На скорошната си конференция, 16 август, общинската организация на БСП Троян номинира за свой кандидат за депутат инж. Младен Богдански (виж „Младен Богдански е кандидатурата на БСП Троян за предстоящите избори“ – бел. ред.); като тогава директно бе заявено, че троянските социалисти искат своя човек на второто място и ще се борят за това място срещу областния партиен лидер Минчо Казанджиев, присъствал на конференцията. Но на състоялата се преди броени дни, 22 август, областна конференция на БСП Ловеч за подреждане на ловешката листа се стига до неочакван обрат. Ловешкият кандидат (Казанджиев) се настанил на второто място, а троянци трябвало да се примирят с третото, но то също им било отнето (в полза на кандидат на БСП Угърчин) и предложеното им 4-то място довело до самоотвод на инж. Богдански, разбираема и резонна позиция. 
 
Росен Веселинов
ОБАЧЕ атаката срещу най-силната и доказана партийна структура в областта (троянската), имаща трети пореден управленски мандат и кмет, обявен за най-успешния кмет на БСП в страната, не спряла дотук – освободеното 4-то място бързо било попълнено с кандидат на друга общинска организация и на троянци предложили последното 10-то място. Разбира се, това избутване най-отзад не било прието и БСП Троян изтеглила своя кандидат и отказала участие в листата.

НЕ Е НОРМАЛНО общински организации, които два мандата губят кметските избори в своите общини, да имат по-предни позиции в кандидатската листа за депутати от нас. Но ние няма да бойкотираме, ще проведем силна кампания, която ще е тест за кметските избори догодина, коментира за Т21 лидерът на БСП Троян Росен Веселинов.

Декларация на БСП Троян

Общинската организация на БСП в Троян оттегля своя представител от листата на кандидати за народни представители от 11-ти Ловешки многомандатен избирателен район. Считаме, че определеното му място от Областния съвет на БСП Ловеч не отговаря на авторитета и ролята на организацията и на мястото на Троянска община в развитието на региона.

Както винаги досега троянските социалисти ще работят в предстоящата изборна кампания за успеха на социалистическата партия, с убедеността, че социалната кауза в управлението на България е основна предпоставка за развитието на страната ни.

Общински съвет на БСП Троян
Т21
 
Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |