Проблемът на новото кръгово е лесно решим

* Големите камиони, които навлизат в кръстовището по ул. „Г. С. Раковски“ откъм Големия пазар, не могат да завият, опират в бордюрите и „праскат“ направо през кръга или настъпват бордюрите към тротоара
 * Решението – корекция на две островчета
Тема с продължение
ТИР, идещ по ул. „Г. С. Раковски“ откъм Големия пазар, не успя да вземе завоя, резултатът е видим
ЯВНО около най-новото троянско кръгово кръстовище на ул. „Опълченска“ и ул. „Г. С. Раковски“ (при ресторант „Диана“) – откъдето ще е входът за бъдещия хипермаркет „Била“ (Billa), изгражда се по проект и със средства на голямата немска верига и бе отворено за движение на 1 август – има проблем. Оказа се, че големите камиони, тип ТИР, които навлизат в кръстовището по ул. „Г. С. Раковски“ откъм Големия пазар, не могат да завият, опират в бордюрите и „праскат“ направо през кръга или настъпват бордюрите към тротоара. Друг е въпросът защо заради седмичния битак всеки четвъртък за по няколко часа затварят обходната троянска ул. „Опълченска“ и принуждават ТИР-овете, идващи от Южна България през Беклемето, да навлизат в града и докога тази идиотщина ще продължава?! Но е факт, че тези отклонени ТИР-ове трудно взимат завоя в новото кръгово.

ОКОЛО час и половина в най-натоварения четвъртъчен ден, 11 август, наблюдавахме „на живо“ трафика в новото кръгово. Всичко бе наред с изключение на навлизащите по ул. „Г. С. Раковски“ откъм Големия пазар най-едрогабаритни тежкотоварни камиони. Видяхме мъките на няколко ТИР-а, като единият буквално сгази кръга и срина част от кръговия бордюр (виж на снимките), друг пък опря в бордюра на тротоара и го настъпи, но се размина без щети. Очевидец ни сподели, че по време на строежа голям камион с извънгабаритен товар попаднал в същия капан, спукал гума в бордюра и трябвало да го изтеглят с влекач, за да освободи кръстовището.

За навлизащите големи камиони по ул. „Г. С. Раковски“ откъм НУПИ проблеми няма
За навлизащите големи камиони по ул. ул. „Опълченска“ също няма проблеми
ИМА ЛИ решение? Разговаряхме със строителен инженер и според него една неголяма корекция/намаляване на две от островчетата ще „отключи“ кръстовището във всички посоки. 
 
И В ДОБАВКА нещо по-маловажно, но не без значение. Забелязахме, че на огромна информационна табела преди навлизане в новото кръгово кръстовище е указан подход към „Била“; което в някаква степен е дезинформиращо, тъй като хипермаркетът ще отвори чак през м. март догодина, но това, както се казва, е бял кахър.

Т21    

3 коментара:

Tsarovski каза...

“КАТЕГОРИЧЕН бе и инж. Райковски: „Има различни мнения, безспорно, но тук със сигурност се касае за шофьорски умения. Ние тествахме кръстовището неведнъж и някои от „островчетата“ бяха коригирани. След това направихме тест с камион с ремарке с възможно най-големите габарити и нямаше никакъв проблем при минаването."
Ето кой трябва да плати ремонта и удобните "журналисти "

Стоян Иванов каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Наблюдател каза...

Пожелавам още няколко кръгови във връзка със строежи на Фантастико, Джъмбо и една ИКЕА

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |