Пламен Данов: Може ли такова нещо?!

* „Вижте как бе вдигнато нивото след асфалтирането на кръстовището, денивелацията е около 20 см. Вертикалната планировка изобщо не е спазена и водата няма къде да се оттича“
Сблъсъци
Пламен Данов
ИЗВЕСТНИЯТ троянски бизнесмен Пламен Данов, чиято собственост е сградата на бившия „Булгарплод“ в непосредствена близост до новото кръгово кръстовище на ул. „Опълченска“ и ул. „Георги С. Раковски“, пуснато за движение на 1 август (виж „Нищо ново с новото кръгово“ – бел. ред.), ни потърси заради неприятен проблем. По-конкретно – при изграждането на кръстовището отводнителните шахти били надигнати и пространството пред сградата на г-н Данов, около 300 кв. м, е обречено на наводняване при всеки паднал дъжд. Което пък би било сериозно неудобство за намиращите се в имота няколко магазина, куриерски офис, автомивка, работилница.

Проблемната шахта
„ИМОТЪТ е частен, мой, но защо аз трябва да изправям нивото и да плащам за чужди грешки?! Вижте къде е основната шахта, вижте как бе вдигнато нивото след асфалтирането на кръстовището, денивелацията е около 20 см. Вертикалната планировка изобщо не е спазена и водата няма къде да се оттича, при всеки дъжд тук ще става езеро. А съседната сграда (бившият склад на Гъркови), която е в ниското, ще се пълни с вода. Може ли такова нещо?!“, сподели ни на място г-н Данов.

Денивелацията е около 20 см
ПОПИТАХМЕ го има ли решение. Отговорът: „Аз не съм строителен техник, но е ясно, че решение има – или да поставят една отводнителна решетка и да я вържат с канализацията, или да изравнят нивата. Друга възможност не виждам.“. Г-н Данов добави, че е имал среща с кмета Донка Михайлова и началника на строителната дирекция в Общината инж. Николай Райковски – двамата признали, че е допусната грешка, която трябва да се коригира. Остава да се уточни по какъв начин и да се осигурят средствата.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |