Александър Дунчев хвърли бомба за конкурса за шеф на РДГ - Ловеч

* Депутатът от ПП и бивш шеф на Изпълнителната агенция по горите: „Ще ви дам един уникален пресен пример откъде тръгват всички схеми в горите. Тръгват от поставянето на „калинки“ – политически функционери, на ключови властови постове“ * Около друг ловешки конкурс също се мъти нещо
Сблъсъци Актуализиран
Александър Дунчев в студиото на Нова телевизия, 21 юли 2022 г.
НАСКОРО Изпълнителната агенция по горите към Министерството на земеделието, храните и горите обяви конкурс за директор на Регионалната дирекция по горите (РДГ) - Ловеч. Това се случи заради овакантяването на поста след пенсионирането на дългогодишния шеф и наш земляк инж. Павли Богдански. Конкурсът се проведе преди две седмици, а тази сутрин, 21 юли, в сутрешния блок на Нова телевизия, депутатът от ПП „Продължаваме промяната“ и бивш шеф на Изпълнителната агенция по горите Александър Дунчев хвърли истинска бомба около провеждането му.

Казаното бе във връзка с разкритията на депутата, направени заедно с независими одитори от Дания, за брутални незаконни сечи в горите в землището на Копривщица. И за откраднатите и продължаващи да се крадат хиляди кубически метри дървесина от частна фирма с протекцията на местния горски началник, кмета, горските инспектори, прокуратурата… Което датските експерти коментирали по следния начин: „Такива неща и в африканските държави не се случват!“.

В началото на м. май, пак в сутрешния блок на Нова телевизия, г-н Дунчев заяви, че „българската гора се стопанисва не от лесовъдите, а от кметове, политици, депутати, областни управители и свързани с тях фирми“ и че „около една пета от парите от дърводобива (около 7 млн. куб. м плътна дървесина годишно за около 300-400 млн. лв.) се крадат и отклоняват към големи монополисти и партийни каси“. Ето и думите му два месеца по-късно за конкурса за избор на началник на РДГ - Ловеч, цитираме дословно.
Т21
„ЩЕ ВИ ДАМ един уникален пресен пример откъде тръгват всички схеми в горите. Тръгват от поставянето на „калинки“ – политически функционери, на ключови властови постове. Вчера (сряда, 20 юли) излезе списък с 500 кадри, който централата на БСП беше спуснала на всички администрации, за да се сменят (шефовете). И според този списък Станимир Пенчев трябваше да стане директор на Регионалната дирекция на горите (РДГ) в Ловеч.

ПРЕДИ две седмици се проведе конкурс за нов директор на РДГ – Ловеч, която ще проверява сечищата в Ловешкия край (т. е. и Троянско – бел. ред.). На конкурса обаче, по молба на зам.-министъра на земеделието Иван Христанов (същият, който поведе битката за отвоюването за държавата на митницата „Капитан Андреево“ – бел. ред.) се прави аудиозапис, за да има прозрачност – от мерките, които ние (ПП) внесохме в Народното събрание за пълна прозрачност на конкурсите.

ПРАВИ се конкурсът за директор на РДГ - Ловеч, записват се кандидатите, благодарение на прозрачността комисията избира г-жа Пиронкова за победител и човекът на „Позитано“ (БСП) остава на трето място. В момента има огромен натиск конкурсът, след като не е успешен (за нашия човек), да бъде отменен, за да може да се намери начин да се проведе нов конкурс и Станимир Пенчев все пак да стане директор на РДГ - Ловеч.

ТОВА е моделът ГЕРБ, който е навсякъде в горската система, навсякъде в прокуратурата, навсякъде и в съда, видяхме го преди ден с решението на председателя на Висшия административен съд Георги Чолаков за „Капитан Андреево“… Тази система унищожава горите и после – атакува малкото хора, които смеят да излязат и да говорят и да се борят срещу това“.
 
21 юли 2022 г.
Александър Дунчев, депутат от ПП,
коментар в студиото на Нова телевизия
 
 


Бележка на редактора

Явно и тук „нещо“ става

ОКОЛО друг ловешки конкурс също се мъти нещо и нищо чудно нещото да е от същия порядък – нечий партиен напън да се назначи за началник наш кадър/приятел, както е ставало досега. Говорим за овакантения след пенсионирането на небезизвестния Еленко Начев началнически пост в Регионалното управление на образованието (РУО) - Ловеч, едно от най-странните и синекури административни звена не само в образователната система, с 20-ина души персонал. До конкурса бяха допуснати четирима кандидати – Багрян Йорданов, Камелия Кънчева, Елина Димитрова и Соня Недкова. Всички те трябваше да се явят на тест в Министерството на образованието на 7 юни и същия ден класиралите се за втория етап да се явят на интервю и да бъде направен изборът. Да, но вече месец и половина след конкурса няма резултат. Явно и тук „нещо“ става…

Генадий Маринов


Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |