„Алтернативна реалност“ на Петя Хасъмска в Серяковата къща

* Ловчалийката с троянски корени, живееща в Атина, ще се представи с живопис и скулптора, откриването – 21 юли, четвъртък, 18:00 ч.
Предстоящо
Петя Хасъмска
НА 21 ЮЛИ, четвъртък (18:00 ч.) в троянската галерия „Серякова къща“ се открива изложбата „Алтернативна реалност” на Петя Хасъмска, живопис и скулптура. Художничката е родом от Ловеч, но родът й е троянски – Хасъмския род, от който е  именитият възрожденския учител Партений Белчев, учил на четмо и писмо в Сопот бъдещия народен поет Иван Вазов и станал прототип на даскал Климент от „Под игото“ и „Чичовци“.

ПЕТЯ ХАСЪМСКА е член на Ловешката група на художниците от 1988 г. Завършила е Художественото училище в Троян (сега НУПИ „Проф. Венко Колев“) и по-късно – текстилно инженерство в Техническия университет в Габрово. Години работи като сценограф на детски кинематографски постановки, куклен и музикален театър.  От 2015 г. е главен дизайнер в гръцката фирма “Clown republic“. Над 1500 модела са изработените по нейни проекти карнавални облекла, познати на пазарите в цял свят. В момента е дизайнер на свободна практика в Атина. Творчеството й е многообразно – маслената живопис, пластики, колажи, скулптура, текстил.

ИЗЛОЖБАТА „Алтернативна реалност“ на Петя Хасъмска в галерия „Серякова къща“ ще може да бъде видяна до 21 август.

Т21, по информация на галерия „Серякова къща“

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |