Натаралянкан 18-годишен с БМВ бяга от полицията в Дебнево

* Метри след подадения от полицейския патрул сигнал за спиране, „баварецът“ отпрашил, гонката била кратка, защото беглецът катастрофирал на близкия десен завой * Дрегерът отчел 1,65 промила, съставени са четири акта по ЗДвП и е образувано досъдебно производство
Крими
В С. ДЕБНЕВО, Троянско, преди разсъмване в неделя, 26 юни, около 5:00 ч., полицейски патрул подал сигнал за спиране на автомобил БМВ. Но водачът на „бававареца“ не се подчинил и отпрашил с газ, полицейският автомобил го последвал, но гонката завършила скоропостижно – БМВ-то изтървало близкия десен завой и се забило в крайпътните бетонни бордюри. Няма пострадали, а при проверката се оказало, че шофьорът беглец е 18-годишен младеж (в полицейската сводка, кой знае защо, няма никаква информация за него), без свидетелство за управление и за капак – фиркан до козирката. Проверката на място с дрегер установила 1,65 промила алкохолно опиянение.

НА ПИЯНИЯ тийнейджър зад волана са съставени общо 4 (четири) акта за нарушение на Закона за движение по пътищата и му е било образувано бързо производство. Лицето е задържано за 24 часа в предварителния арест на РУ на МВР – Троян и може да се окаже „на топло“ за по-дълго време. Според разпоредбите на чл. 343б, ал. 1 от НК „който управлява МПС с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 промила, установено по надлежния ред, се наказва с лишаване от свобода от 1 до 3 години и с глоба от 200 до 1000 лева“.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |