Троян неизменно с най-ниската безработица в областта

* 515 са регистрираните безработни в общината за м. март, нивото от 3,7% е два пъти по-ниско от средното за Ловешка област – 7,3%; трайно безработните троянци – основно на възраст над 50 години
 
Отличници
 
ЗА М. МАРТ 2022 г. в община Троян са регистрирани 515 безработни, което бележи незначително намаление в сравнение с предходните три месеца (520 през м. февруари, 530 през м. януари и 525 през м. декември м. г.). А общината ни отново е отличник по този показател и е с най-ниско ниво на безработицата в цялата Ловешка област – 3,7% при 7,3% за областта.

ВХОДЯЩИЯТ поток от безработни лица през м. март е 93, като най-голям е делът на безработните специалисти – 44%. Чрез Бюрото по труда - Троян през месеца са постъпили на работа 65 човека. Безработните с продължителност на регистрацията над една година са 19% от всички регистрирани, а 64% от тях са на възраст над 50 години, младежите до 24 години са само 1% от трайно безработните троянци.

Т21, по данни от общинския бюлетин „Бизнес кафе Троян“
Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |