Рядко се учудвам, но това надхвърли всичко

* „Всеки ден около нас се случват все повече безумия. Но това, което прочетох, надхвърли и най-смелите ми очаквания“

Гореща тема Предизвикано
Грозната новина, че от ТД „Амбарица“ се канят да разрушат и нарежат за скрап електропроводът (20 kV) по над 4-километровото трасе от ВЕЦ „Черни Осъм“ до хижа „Яворова лъка“ в черноосъмския Балкан – да съсипят заради нечисти дребни печалбарски сметки инфраструктурно съоръжение, което струва стотици хиляди и чиято липса „обрича на гибел долината“, както се изрази кметът на с. Черни Осъм – разбуни духовете (виж „Режат за скрап електропровода от ВЕЦ-а до хижа „Яворова лъка“?“ – бел. ред.). Десетки коментари заляха интернет пространството. В редакцията също получихме не едно обаждане – до едно възмутени и гневни от подготвяната съсипия. По-долу ще прочетете становището на известен троянски бизнесмен (пожелал анонимност, по приемливи причини), което заслужава да се чуе, публикуваме го едно към едно. Т21
РЯДКО се учудвам вече на каквото и да се случва около мен. Просто, защото през последните 30 години мисля, че видяхме много и много. Поради най-простата причина, че всеки ден около нас се случват все повече безумия. Но това, което прочетох, надхвърли и най-смелите ми очаквания.

В ЕДИН от коментарите беше отбелязано, че се съсипва съоръжение за 200 000 лв.Преди 17 години ми се наложи да построя собствено немалко частно трансформаторно съоръжение с 350 м подземно трасе до далекопровода. Съоръжение, което се пуска в експлоатация след събиране на десетки разрешителни, строи се под строг строителен надзор, приема се от комисия на РДНСК. През 2003 г. това смешно като големина съоръжение, в сравнение с над 4 километров далекопровод (от ВЕЦ-а до х. „Яворова лъка“), струваше 55 000 лв. Към днешна дата цената му е почти двойна. Не съм в състояние да си представя за какви пари става въпрос, за да се построи в момента такова трасе и кой би се съгласил да го финансира и да мине през съсипващата машина за проектиране, издаване на разрешителни и узаконяване.

ЕСТЕСТВЕНО надделява убеждението ми, че частната собственост е неприкосновена и всеки има право да се разпорежда с нея както намери за добре. Но в този ред на мисли възникват два много сериозни въпроса:
– С какви средства разполага едно туристическо дружество, за да построи едно толкова скъпоструващо съоръжение, което, независимо кога е било построено, е на една много висока стойност?

– В развитие на какво биха били вложени средствата, които ще бъдат спечелени от това безумие?
ИСКРЕНО пожелавам успех на ЧЕРНООСЪМЦИ! Едно село, в което, за разлика от огромния брой села в България, се виждат много млади хора и бебешки колички, които освен, че обичат Родината си, доказват, че обичат и родния си край и чийто кмет има пред себе си истинска човешка кауза, за която си струва да се бори.

15 март 2022 г., Троян
Авторът е известен предприемач,
троянец, пожелал анонимност

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |