Ради Кисьов на 94 – ЧРД!

* Рожденикът от Добродан получи впечатляващо поздравително писмо за празника си от кмета на Созопол
 
Ради Кисьов
Празнично
 
ЕДИН забележителен нашенец – учителят, поетът с нежното и остро перо, краеведът, влюбен в родното село Добродан, в което живее и е свързан съдбовно и до днес, бунтарят, антикомунистът, вкарван и в затвора преди 89-та, мъдрецът Ради Кисьов, днес, на 1 февруари, навършва 94. И от нас – честито, бай Ради! И за много години!

ЗА ПРАЗНИКА си рожденикът е получил впечатляващо поздравително писмо, научихме от дъщеря му Ани Кисьова. Писмо с много силни думи на възхищение и респект към рожденика доброданец от кмета на Созопол Тихомир Янакиев, което не е случайно. Ради Кисьов е учителствал години в прочутото ни морско градче, той, планинското чедо, заобичва и морето, печели приятели и уважение и там, а негово морско стихотворение, едно от многото, става химн на Созопол.

 В ПОЗДРАВЛЕНИЕТО на созополския кмет към Ради Кисьов се казва: 

Уважаеми г-н Кисьов, 
честита 94-годишнина!

За мен е изключителна чест да отправя сърдечни поздрави по случай 94-тата годишнина от Вашето рождение. Вярвам, че на рождения Ви ден мога да изразя възхищението на обществото ни от присъствието на Вашия талант в духовния живот на Созопол. Забележителният Ви личен принос в образованието и съвременната ни култура отдавна и безусловно е оценен високо от жителите на общината.

Изразявам своето и уважението на многобройните Ви приятели и почитатели към Вашата личност и творческите Ви постижения. Пожелавам Ви здравето да е Ваш неизменен спътник, жизнеността и оптимизмът да не пресъхват нито за миг! Нека всички Ваши благородни творчески начинания Ви зарадват с удовлетворението от успеха! Честит празник!
1 февруари 2022 г.
Тихомир Янакиев
кмет на община Созопол
Т21 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |