„Успели заедно“ за Минко Цвятков и Община Троян

* Колегите от читалищната библиотека: „Минко е умен и интелигентен млад човек, който намери своя път в професионалното си развитие“
Работодател на годината 2021
След награждаването: д-р Виолета Койновска, Минко Цвятков, Силва Капоунова и Цецко Ангелов
ОБЩИНА ТРОЯН и Минко Цвятков - най-новият и младият служител в библиотеката на НЧ „Наука - 1870 г.“, получиха наградата (грамота и плакет) в категория „Успели заедно“ на класацията „Работодател на година“, организирана от Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта. В онлайн церемонията по награждаването, състояла се на 7 декември, от страна на троянското читалище участваха отличеният Минко Цвятков и председателката на читалищното настоятелство д-р Виолета Койновска, а Община Троян бе представлявана от Силва Капоунова, експерт в общинската администрация; присъства и директорът на Регионалната служба по заетостта в Ловеч Цецко Ангелов. А социалният министър Гълъб Донев и шефът на Агенцията по заетостта Драгомир Николов се включиха с приветствия към участниците.

ЕТО КАК коментираха случилото от екипа на читалищната библиотека: „Наградата е резултат от съвместните усилия на Община Троян, Бюрото по труда в Троян и НЧ „Наука - 1870 г.”. През 2017 г. Минко Цвятков дойде на работа в Детския отдел на читалищната библиотека в резултат на спечелен от Община Троян проект по програмата „Заетост и обучение на хора с трайни увреждания” на Агенцията по заетостта. Продължителността на програмата беше две години. Тъй като Минко се оказа активен, интелигентен и заинтересован от работата млад човек, екипът на библиотеката, подкрепен от читалищното настоятелство и ръководство, прояви инициативност той да бъде нает отново по същата програма за периода октомври 2019 г. - октомври 2021 г. Този път работното му място беше в читалнята на библиотеката. Прекараните няколко години в работа в библиотеката го мотивираха и младият ни колега се зае да повиши своето образование като завърши УНИБИТ, специалност „Библиотекознание”. Благодарение на разбирането и добрата воля от страна на настоятелството и ръководството на НЧ „Наука - 1870 г.” след края на програмата Минко Цвятков беше назначен на постоянен трудов договор в читалищната библиотека. А получената днес награда „Успели заедно” се връчва именно за това назначение. Минко е умен и интелигентен млад човек, който намери своя път в професионалното си развитие и се мотивира да повиши нивото на своето образование. Горди сме от положените усилия, постигнатия резултат и заслужената награда“.

Т21, по информация от НЧ „Наука - 1870 г.“ 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |