Договорихме държавна субсидия от 950 хил. лв. за ул. „Г. С. Раковски“

* Средствата ще дойдат от регионалното министерство, а споразумението бе подписано в последните дни на служебното правителство * Предвижда се преасфалтиране на участък от 640 м, нови бордюри и тротоари,
 99 паркоместа
Добрата новина
Поглед към крайречната ул. „Георги С. Раковски“, Троян
НА 10 ДЕКЕМВРИ, в последните дни на служебното правителство, Община Троян е подписала споразумение с министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) да държавна субсидия за ремонт на ул. „Георги С. Раковски“ в града ни, съобщиха от общинската администрация. Става дума за участък от 640 м – от пресечката с ул. „Захари Стоянов“ до Т-образното кръстовище с ул. „Димитър Икономов-Димитриката“. Предвидената сума е 950 хил. лв., а до подписване на споразумението се е стигнало след представяне от наша страна да добре аргументирано предложение.

КРАЙРЕЧНАТА
ул. „Г. С. Раковски“ е част от второстепенната улична мрежа в града и не е особено натоварена, но е важна заради централното си място и транспортната свързаност, която осъществява за две детски заведения (ДГ „Синчец“ със 135 деца и Детската ясла с 65 деца) и Военния географски център (под. 24430), на метри от пресечката с ул. „З. Стоянов“ се намира и Районното управление на МВР - Троян. Друг важен момент – при ремонта на улицата ще се обособят 99 паркоместа, което в някаква степен ще облекчи задъхващата се от автомобили централна градска част.

ТЕХНИЧЕСКИЯТ инвестиционен проект предвижда преасфалтиране на 640-метровия участък от улицата, поставяне на нови бордюри, подмяна/ реконструкция на тротоарите, оформяне на зелени площи. Крайният срок за завършване на строително-ремонтните дейности е 1 ноември 2023 г. Община Троян има ангажимента да финансира със собствени средства авторския и строителния надзор, съгласуването с наличния технически проект и въвеждането в експлоатация.

ОТ ОБЩИНАТА
напомнят, че всяка година се заделят сериозни суми от общинския бюджет за поддръжка и обновяване на 53-километровата улична мрежа в града. Но средствата няма как да са достатъчни за всички обекти и затова се търсят различни  външни източници на финансиране, както и в случая с ул. „Г. С. Раковски“. 

Т21

2 коментара:

Unknown каза...

Най-важното е след това да се контролира паркирането - ако се позволи отново да се паркира по тротоари и зелени площи, всичко ще се разруши за нула време! Пространството около реката си го представям като една приятна зона за разходки - с алея,пейки и интересни арт инсталации и скулптори... Дано и проектантите да са мислили в тази посока!

? каза...

Улицата към гарата е къса и е разбита. Трябва и ремонт, може и да не е много скъп, предвид размерите.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |