В Ловеч: Няма журналист, няма проблем

* Кметът Корнелия Маринова отряза достъпа до информация на кореспондента на БНР за областта Пламен Христов
Хубава работа, ама ловешка
Пламен Христов, Корнелия Маринова
НАУЧИХМЕ прелюбопитна ловешка новина – гласът на областта в националния ефир, Пламен Христов, кореспондентът за Българското национално радио, който наскоро получи сериозно професионално признание, печелейки годишната БНР Академия (виж „Пламен Христов е първенецът в БНР Академия 2021“ – бел. ред.), е „отрязан“ от прессъобщенията на Община Ловеч. С други думи, вече не получава официална информация от ловешката общинска администрация. Което пък се случва по изричното разпореждане на ловешкия кмет Корнелия Маринова, обвинила топ журналиста в… непрофесионализъм.

РАЗБИРА СЕ, същинската причина е друга – градоначалничката не могла да преглътне критиките на Пламен към някои нейни (без)действия и си решила проблема, блокирайки му достъпа до информация. Т. е. няма (критикуващ) журналист, няма проблем. От нас – браво на Вас, г-жо Маринова! Така се прави с журналистите, които не ръкопляскат! Естествено главният въпрос е друг – имат ли основания да не Ви ръкопляскат; но какъвто и да е отговорът, блокирането на журналистическия достъп до информация е нещо, което стряска. И при всички случаи говори за управленска немощ.

България е на 112-то място в света и последна в ЕС по свобода на словото според класацията на „Репортери без граници“ за 2021 г.
ТУК СЕ СЕТИХМЕ, че преди доста време вече нашият Т21 също бе „отрязан“ от прессъобщенията на Община Ловеч. И не ни беше съвсем ясно каква е причината, но „Пламеновият казус“ ни отвори очите. Ще кажем и още нещо, и го казваме отговорно и на база на десетилетния ни журналистически опит – в Троян подобни неща не биха били възможни. Нито сега при кмета Михайлова, която е максимално отворена към медиите, нито при нейните предшественици от времето след 1989 г. – Фичев, Енкин и Акимов. Което не е маловажно.

Т21 

3 коментара:

Илиян Пеевски каза...

...как да ви ограничават, след като 30 години сте медийната прислуга на всички троЕнски управници. А от 3-4 години и коментиращите прогонихте. Сега сте си пълна идилия ... опитомени и нахранени.

Z@Q каза...

Тази кметица реабилитира поп Кръстю, та някой си журналист ли!
Интересно той каква позиция и съответен коментар е направил във времето точно на това нейно родоотстъпно, престъпно и погазващо всичко българско нейно решение.

Unknown каза...

Тъй тъй

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |