И Капана поздравява Троян

* На Петковден в Стария град – поетично четене в подкрепа на децата на „големия поет на България и Троян“ Ивайло Иванов
Предстоящо Пловдив
Капана, Пловдив, снимка Елина Нинова
АРТИСТИЧНИЯТ
квартал Капана в Пловдив – ласкаво „прекръстен“ на Трапето от свързания с Троян и пишещ на български и английски пловдивски поет Георги Ганев (заради името му на английски The Trap, но и с намигване към едноименния троянски квартал) – на празника на Троян, Петковден, 14 октомври (19:00 ч., площадката между бар „Сандък” и Чаената къща), ще е домакин на performing poet. Т. е. на поетично четене по повод, а в случая и с благотворителна цел, за което ни съобщи организаторът г-н Ганев. Авторското четене на стихотворения Awarded only (само наградени) ще е в подкрепа на децата на изключително талантливия и напуснал ни без време Ивайло Иванов, наречен в афиша „Големият поет на България и Троян“. Заедно с поезията на сцената ще звучи музика на живо с рок китариста Емил Соколов и перкусионистката Цветина Василева.  

Георги Ганев
„АКО ВАЛИ
, ще направим събитието в събота или в първата бездъждовна вечер. В Англия такива дъждове са си нещо нормално, а и там, в Уулвърхемптън и Бирмингам, очакват нашата изява. Изпратил съм онлайн афиша, преведен на английски, както и анонс до вестник Express&Star, в който не толкова отдавна пишех за живота на емигрантите от Изтока в Средна Англия. Ще качим части от купона и в youtube, за да предизвикаме по-широк интерес и разширим географията му. Във всеки случай кадри ще бъдат включени в караоке програмите на пъбовете от веригата на биропроизводителите Banks, които са си типични футболни кръчми“, поясни инициаторът.

 „СМЯТАХ да честитя на троянци празника, пък си казвам: ами на себе си? Нали през 1998 г. журналистката Галя Лалева ме нарече писмено „вечен троянец”. Така че: да ни е честит празникът, троянци. Да бъдем здрави и да столетим!“, е поздравът в аванс на Георги Ганев.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |