За влажната цепка на кръстовището за „Калинел“

* Диагностиката на теча и евентуалният ремонт биха довели до разкопаване и затваряне на кръстовището, което би било сериозен проблем, заяви инж. Гечев * Иван Цочев: „Те упорито твърдят, че това било подпочвена вода. Аз също така упорито не мога да го приема“
Тема с продължение
Влажната цепка на кръстовището към „Калинел“, 10 август 2021 г.
В КРАЯ на миналата година, през м. ноември, писахме за един непрекъснат воден теч на кръстовището на ул. „Македония“ с ул. „Лакарица“, водещо към фирма „Калинел“ (виж „За вадата на завоя към „Калинел“ – бел. ред.). Сигнализираха ни граждани, които подозираха, че изтичащата вода е питейна и се пише на сметката на всички троянци (троянските данъкоплатци). Тогава потърсихме за коментар управителя на троянското водно дружество „ВиК Стенето“ ЕООД инж. Тонимир Гечев и той ни успокои, че става дума за подпочвена вода „избила между новата водопроводна тръба и кожуха, в който тръбата е вкарана“,  няма повод за притеснения и при първа възможност проблемът ще бъде решен.

НО ВЕЧЕ десетина месеца проблемът не е решен, а водата си тече ли, тече. Като новото е, че в асфалта бе прорязана една тънка отводнителна цепка, широка и дълбока по няколко сантиметра и дълга няколко метра, същинско ручейче насред шосето, отвеждащо избилата вода до отводнителната шахта. Доста странно, меко казано?! Тези дни за влажната цепка на кръстовището на ул. „Македония“ и ул. „Лакарица“ ни сигнализира нашият читател и приятел Иван Цочев (виж по-долу). Междувременно разговаряхме отново с инж. Гечев, който този път не бе категоричен, че водата е подпочвена – допусна да е от водопровода, заради разместване при поставянето на тръбите при ремонта на водния цикъл преди години или пък от амортизация. Но добави, че диагностиката на теча и евентуалният ремонт биха довели до разкопаване и затваряне на кръстовището, което би било сериозен проблем, тъй като оттам ежедневно влизат и излизат десетките ТИР-ове на „Калинел“.

Т21

Иван Цочев
ВСЕКИ ДЕН ГЛЕДАМ КАК ЧИСТА ВОДА ИЗТИЧА В КАНАЛИЗАЦИЯТА

СТАВА дума пак за течащата вода на кръстовището на ул. „Македония“ (с ул. „Лакарица“) за фирма „ Калинел“. И преди време пак ви бях занимавал с това. От миналата есен си извира от асфалта вода с постоянен дебит и се влива в шахтата, която е на десетина метра по-надолу. Единственото, което направиха от ВиК дружеството, е, че прорязаха процеп в асфалта, да не тече по улицата, защото през зимата разлятата вода замръзваше. Те упорито твърдят, че това било подпочвена вода. Аз също така упорито не мога да го приема, защото сега през лятото в тези убийствени жеги и засушаване дебитът си е същият, не намалява.

ТОВА ме води на мисълта, че е теч от питейната вода, поредният теч, който плащаме всички ние. А сега с по-високата цена на водата това е кощунствено. Последно звънях на дружеството преди 2-3 седмици и жената, с която се свързах, каза, че ще предаде сигнала на колегите си, но ефектът е нулев. Затова реших да се обърна към в-к „Троян 21“. В крайна сметка ни остава само да се надяваме, че е подпочвена вода, а не от питейната, но никак не ми е добре, а със сигурност и на всички съкварталци, всеки ден като минавам оттам да гледам как чиста вода изтича в канализацията…

ТОЗИ месец имаме начислена 320 кубика вода горница за нашия блок (бл. 20, ул. „Лакарица“ – бел. ред.), от ВиК дружеството ни казаха – търсете си теча, някъде има теч около вас. Ами, хубаво, това не е наша работа, ама в същото време течът вече сме го намерили?!

10 август 2021 г.
Иван Цочев, Троян
 
Още по темата:

2 коментара:

Дон Педро каза...

От ВиК дружеството ни казаха: търсете си теча !!! И питам аз какво ще правите вие, ще крепите на "Моисей камбаните", както винаги !!! Така ли Тонимире ???

Неутрално каза...

Доста двусмислено звучи тая ""влажна цепка"" - даже направо сексистки звучи :-)

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |