Брутално убийство в троянския квартал „Лъгът“

* Хората настръхнаха – защото подобна брутална агресия издава не само жестокост, но подсказва за психически отклонения и потенциална заплаха към хората * „Те (убийците) са сред нас!“, коментира в профила си във фейсбук Даниела Дочева-Дуца
Крими
Убийството насред кварталния пазар в жк „Лъгът“, Троян, 9 декември 2020 г.

БРУТАЛНОТО убийство на бременна бездомна котка, извършено по особено жесток начин и насред кварталния пазар в троянския квартал „Лъгът“. На хубавия студентски празник 8 декември. Потресаващата гледка на мъртвото животно бе обявена и онагледена във фейсбук от Петя Станчевска, собственичка на магазин за дрехи на пазара, пред чийто вход е извършено убийството и изоставен окървавеният труп. „Троян... Лъгът... Убийство на бременна котка. Виждате сред какви хора живеем, колежките са открили тази сутрин (9 декември) трупа на това коте пред моя магазин, зверски пребито до смърт!!! Оставям коментарите за вас, в болница съм, но събрах сили и подадох сигнал на тел. 112, заведено е следствие. Сега ми казаха, че котката почнала да мяука към 23:00 ч., явно раждането е било започнало и някой се е ядосал и прекратил звуците“, написа г-жа Станчевска.

СЛУЧИЛОТО
се предизвика вълна от негодувание, не само в мрежата, навсякъде, и стана важна троянска тема. Хората настръхнаха – защото подобна брутална агресия издава не само жестокост, но подсказва за психически отклонения и потенциална заплаха към хората. И защото е ясно, че убиецът е сред нас и утре може да посегне на някой от нас, че проблемът е по-голям. Разбра се, че тече полицейско разследване, но малцина очакват резултат; пък и едва ли котешкото убийство е възприемано като нещо приоритетно и от особена важност. По-наше мнение обаче е точно такова – брутално престъпление на брутален и асоциален престъпник, заслужаващ адекватна ответна реакция на обществото, разкриване и възмездие/осъждане.

ВНИМАНИЕ заслужава и пределно емоционалното и рязко, но не безоснователно мнение на съгражданката ни Даниела Дочева-Дуца, чиято кауза е защитата на бездомните животни и решаване на този тежък троянски и национален проблем. Ето коментара й (във фейсбук) по случилото се в „Лъгът“: „Те са сред нас! На всички онези, които са тровили, стреляли, бесили, давили, клали, изхвърляли, ритали, удряли, били, измъчвали бездомна животинка или домашната си такава – бъдете проклети! И когато на Нова година си пожелавате здраве, нека точно в този момент изпитате целия ужас и болка, която сте причинили!“.

ЩЕ НАПОМНИМ, че законодателят не е подминал подобни деяния и е доста категоричен. Цитираме Наказателния кодекс, чл. 325б (ал. 1): „Който, като прояви жестокост към гръбначно животно, му причини противозаконно смърт, тежко или трайно увреждане, се наказва с лишаване от свобода до 3 години и с глоба от 1000 до 5000 лв.“. Наказанието е още по-тежко – от 1 до 3 години затвор и глоба от 2000 до 5000 лв. (ал. 2), когато деянието е извършено „по начин или със средства, опасни за живота на хора или животни, по особено мъчителен начин за животното или с особена жестокост“ и/или „на публично място“, както е в случая. Очакваме резултатите от разследването!

Т21

Начало

1 Коментара:

Z@Q каза...

30 години път към оскотяване и 2 години дишане на въглероден двуокис.... наистина ли друго очаквате?!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |