Данита Заричинова с приза „Активист на годината“

* „Надявам се да бъдем все така активни, аз със сигурност ще съм, и да достигнем до целта – нулеви отпадъци в България“, коментира
младата еколожка
Данита с наградата

Отличници

ЕДНО наше момиче – колкото софиянка, толкова и троянка и априлчанка, Данита Заричинова, по-малката щерка на Даря и Нико от Тур клуб „РеМарк“, получи престижна награда. Младата еколожка влезе в класацията „Човек на годината 2020“ на Българския хелзинкски комитет (БХК) и спечели в категорията „Активист на годината“ Отличията, общо 10 в различните категории, бяха връчени на онлайн церемония на 10 декември – Международния ден за правата на човека, а представянето на Данита направи известната разследваща журналистка Генка Шикерова.

ЕТО и кратката визитка на „Активист на годината 2020“ на БХК. В периода м. ноември 2019 г. – м. октомври 2020 г. тя работи за спиране на горенето на отпадъци и вноса им в България, допринася за това, че Върховният административен съд връща делото за инсинератор (инсталация за изгаряне на отпадъци) в София. Има заслуги за промяната на законодателството, засягащо задължителната екологична оценка за всяка инсталация за горене на отпадъци. Координатор е на традиционното високопланинско почистване на Рила, активист е на кампанията „Свободни от пластмаси“. От 2014 г. работи в екологичното сдружение „За Земята“ и се посвещава на битката за нулеви отпадъци. Човек, създаващ инициативи. Ще добавим, многократен лектор по екологични теми в Троян и Априлци.

„ТОВА, че сме толкова много хора и че ставаме все повече, страшно ме мотивира. Надявам се да бъдем все така активни, аз със сигурност ще съм, и да достигнем до целта – нулеви отпадъци в България, което смятам за възможно и че ще стане някой ден“, коментира отличието си Данита Заричинова. И от нас – честито и смело напред!

Т21

Начало

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |