Протестна подписка на жителите на кв. „Балкан“

* „За съжаление такова е състоянието на много общински имоти. Дали обаче това е повод за продажбата им?“

Читателите ни пишат

НА ЗАСЕДАНИЕТО на Общинския съвет в Троян, състояло се на 17 септември 2020 г., кметът на общината Донка Михайлова предложи последния имот общинска собственост в кв. „Балкан“ (Долно Трапе) да бъде продаден чрез търг. С 15 гласа „за“, 2 „против“ и 8 „въздържали се“ предложението на кмета бе прието от общинските съветници.

 ПО СПОМЕНИ на живеещи в квартала имотът, третиран на заседанието на Общинския съвет като „селскостопанска сграда“, е построен по времето на социализма за нуждите на организацията на Отечествения фронт. Тук жителите на квартала упражняват правото си на глас и провеждат обществени мероприятия – събрания и други подобни, а през лятото децата, дошли при бабите и дядовците си, играят тенис на маса. Възмутени сме от факта, че не е поискано становището на кварталния съвет за продажбата на имота.

ПРОТИВ продажбата на имота се изказаха двама съветници от групата на БСП – Камен Спасовски и Васил Радойчевски. Други двама съветници – Марин Радевски (ГЕРБ) и Калина Калинска (ВМРО), говориха за лошото състояние на сградата, която щяла да рухне след 4-5 години. Г-н Радевски пледира, че началната тръжна цена за продажбата на имота е висока. Според г-жа Калинска има счупени стъкла на постройката, целостта на задната стена е нарушена и вътре влизат животни; приложените снимки обаче опровергават това твърдение. А вероятно г-н Радевски бе единственият човек в залата, който знаеше къде ще гласуват жителите на квартала след продажбата на имота – имало декларация на собственика на механа „Комитите“, че ще предоставя заведението за гласуване. 

ЖИТЕЛИТЕ на квартала събраха протестна подписка срещу решението на Общински съвет - Троян за продажбата на имота, в която са се подписали около 60 човека (избирателният списък от 27 октомври 2019 г. включва около 90 жители на кв. “Балкан“). Подписката ще бъде връчена на кмета на община Троян и на председателя на Общинския съвет.

ВЯРНО Е, че имотът е обрасъл и не е поддържан въпреки многократните молби от квартала. Което говори за нехайното отношение на общинската администрация към собствеността на общината. За съжаление такова е състоянието на много общински имоти. Дали обаче това е повод за продажбата им?

Инициативна група за протестна подписка, кв. „Балкан“

Начало

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |