Сумата бе събрана за един ден

* 12-годишният Преслав Колев сбъдва космическата си мечта благодарение на инж. Марин Радевски, своето училище СУ „Св. Климент Охридски“ и Константин Банков * Майката: „Много сме благодарни
 за помощта“
Тема с продължение
Преслав и Павлина
СУМАТА от 937 долара и 50 цента – които разделяха петокласника от троянското СУ „Св. Климент Охридски“ Преслав Колев от мечтата му да участва в Космическия тренировъчен лагер за деца в Измир (Турция), създаден по модел на NASA, след отличното представяне на конкурса „Space camp Turkey 2020“ и спечелена частична стипендия (25% от необходимите общо 1250 долара) – е събрана. Това ни съобщи майката на Преслав - Павлина Петрова, ден след като писмото на сина й с молба за финансова подкрепа бе публикувано в сайта на Т21 (виж „937 долара и 50 цента разделят Преслав от космическата му мечта“ – бел. ред.).

ЕТО благодарствените думи на г-жа Петрова, която се свърза с нас по електронната поща: „Здравейте! Искам да се похваля, че успяхме да съберем нужната сума за таксата за космическия лагер в Турция, та дори и малко горница за транспортни и други разходи покрай лагера. Много сме благодарни за помощта, която ни оказахте. Ще помоля за още нещо – ако може чрез вестника публично да благодарим на спонсорите инж. Марин Радевски, СУ „Св. Климент Охридски“ и Константин Банков (наш съгражданин, икономист, който живее и работи във Виена – бел. ред.), благодарение на които синът ми ще отиде на така мечтания от него лагер. Както и на всички, които споделиха радостта на Преслав от неговия успех. И, разбира се, да уведомим обществеността, че нужните ни средства вече са събрани“.

С УДОВОЛСТВИЕ изпълнихме молбата на г-жа Петрова. А в разговора ни още веднъж я поздравихме за успеха на сина й и пожелахме да го видим в някой от следващите рейсове в космоса с кораб на Илон Мъск. „Защо не!“, бе шеговитият, но и сериозен отговор на щастливата майка.

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |