937 долара и 50 цента разделят Преслав от космическата му мечта

* 12-годишното троянско момче спечели частична стипендия за участие в Космическия тренировъчен лагер за деца в Турция, създаден  по модел на  NASA; за сбъдването на мечтата са нужни още 937 долара и 50 цента * „Не е много за мечта, но аз и моето семейство
 нямаме тези пари“

Преслав Колев
Мечтатели
Едно талантливо троянско момче – 12-годишният Преслав Колев, ученик в 5.а клас на троянското СУ „Св. Климент Охридски“, е на път да сбъдне мечтата си, космическата си мечта. Преборил се е за нея, но се нуждае и от нашата подкрепа. Преслав, който от съвсем малък е вперил поглед в звездите (запалва се в школата на Радослав Стойчев и едва 8-годишен печели първото си призово място по астрономия), през м. януари т. г. участва в международния конкурс „Space camp Turkey 2020“ на създадения по модел на NASA Космически тренировъчен лагер за деца в Турция. И с видео есето си на английски език печели една от частичните стипендии; обаче трябва да досъбере още 937 долара и 50 цента. Това е бариерата пред сбъдването на мечтата. Но 937 долара и 50 цента не трябва да спрат полета на едно момче към звездите, не бива да го допуснем. По-долу четете писмото, което Преслав ни изпрати с молба за подкрепа. Т21

Преслав: Това е цената за сбъдване
 на моята мечта

Троянският космонавт в действие
ЗДРАВЕЙТЕ, аз съм Преслав Колев от Троян и съм на 12 години. Моята мечта е да опозная Космоса. Когато бях на 8 години обикнах звездите! Днес, почти 5 години по-късно, следя с интерес звездното небе, всички ракети и сателити, изстрелвани от планетата ни, успешните и неуспешни обратни приземявания на модулите, влагането на нови технологии в конструирането им, изпитанията им... Жаден съм за знания в областта на техниката и Космоса.

ЗАТОВА тази година (2020-та) през м. януари участвах в конкурса Space camp Turkey 2020 – Космически тренировъчен лагер за деца в Измир (Турция). Това е един от трите международни космически лагера в света, създаден по модел на NASA за обучение на бъдещи космонавти. Квотата за България тази година е 120 деца. 45 от тях получиха пълна или частична стипендия, аз съм едно от 23-те  българчета, спечелили 25% стипендия. Участвах с видео есе на тема „На ръба на черна дупка“.

ЦЕНАТА на едноседмичния лагер е 1250 долара. А за мен – 937,50 долара (минус 25% заради стипендията, която спечелих). Това е цената за сбъдване на моята мечта. Не е много за мечта, но аз и моето семейство нямаме тези пари.

НЕ СПИРАМ да мисля как някъде там в красивия Космос има една съвсем здрава планета, готова да стане наш дом. Нов дом за нас – Новото човечество! Човечество, което днес вече учи своите уроци, разбира своите грешки и водено от доброта, единство, грижа, равенство и любов, ще даде начало на един Нов свят! Моля, помогнете ми финансово за лагера!

Преслав Колев, 12 г., 28 май, Троян


Видео есето на Преслав, донесло му частичната стипендия 
от конкурса „Space camp Turkey 2020“


За контакти с Преслав и семейството му: 
тел. 0887/596499, 
имейл: pavlinapppp@gmail.com (Павлина Пeтрова)

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |