За девети път – „Пейзаж от Моята България“ в галерията на НУПИ

* Българските ученици показаха колко красиво, пъстро, богато и величествено е нашето отечество, призьорите са Кристина Радева (Добрич), Мелани Динкова (Мизия) и Виктория Христова (Севлиево)
Арт
ЗА ПОРЕДНА година в галерията на Националното художествено училище (НУПИ „Проф. Венко Колев”), Троян, се откри изложба, деветата поредна, посветена на националния празник 3 март, на тема „Пейзаж от моята България”. В изложбата участваха над 300 ученически рисунки от школи по изобразително изкуство и различни училища от цялата страна. Галерията бе изпъстрена с красиви пейзажи на талантливи деца, вдъхновени от красотите на нашата родина. А залата бе озвучена от ученическия музикален дует – Михаел Георгиев (китара) и Станислав Кордоловски (флейта), двамата са 12-класници на НУПИ.

НАГРАДИТЕ на победителите в арт надпреварата връчи директорът Илиян Илиев; наградите са парични и от години се осигуряват от троянския Ротари клуб, чиито настоящ президент Николай Наков също присъства на събитието. Гости имаше от различни краища на страната, а представител на Община Троян бе общинският съветник Николай Тодоров – добър приятел на художественото училище. 

Първа награда – Кристина Радева, 14 г., Добрич
Втора награда – Мелани Динкова, 11 г., Мизия
Трета награда – Виктория Христова, 9 г., Севлиево
ТРИ РИСУНКИ направиха най-силно впечатление на журито със своя колорит и рисунък – пейзажите на 14-годишната Кристина Радева от Добрич (първа награда), Мелани Динкова, на 11 години от Мизия (втора награда) и Виктория Христова, на 9 години от Севлиево (трета награда). Кристина е нарисувала красив кът от двореца в Балчик и е разработила своята композиция в акварелна техника с професионално усещане за пространство – едно прекрасно решение с много свежест и непосредственост на изказа. При Мелани цветовете са ярки и изпълнени в достатъчно голямо разнообразие на нюанси. Силно живописно решение е и композицията на Виктория, редуват се дървета и къщи, които (заедно с цветята на преден план) създават интересен и артистичен композиционен порядък. Вече се превръща в традиция участието и отличното представяне на някои изобразителни детски школи и кръжоци от страната – тази година много успешно се представя с графичните си композиционни решения школата по изобразително изкуство от Севлиево с ръководител Ива Русинова.

НАЦИОНАЛНОТО художествено училище - Троян благодари на децата, преподавателите и школите, които приеха присърце конкурса за пейзаж, свързан с величието и красотите на родината, и участваха в него. Българските ученици за пореден път показаха колко красиво, пъстро, богато и величествено е нашето отечество.

Владимир Киров и Лина Борджиева, НУПИ „Проф. Венко Колев“

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |