Бай Георги Костовски от Джокарите – на 100!

* Столетникът празнува с чаша червено в ръка, грамадна рожденическа торта и заобиколен от приятели
Юбиляр
Бай Георги Костовски от мах. Джокарите (с. Велчево) празнува 100-годишнината си, 8 февруари
Поздравителен адрес от кмета на Велчево Владо Станев
Приятелски разговор с кмета на Априлци инж. Тихомир Кукенски
СИМПАТИЧНОТО селце Велчево – под 100 жители, в малката община Априлци, свързана географски, исторически, културно и всякак с Троян, кръстено на бунтовника Велчо Хайдутин, гордеещо се с шампионската си ловна дружинка, многократен национален първенец по отстрел на едър дивеч, голямото приятелство с космическата Валя Балканска и чудно красивия параклис „Св. Георги и св. Николай“, вдигнат от велчовеца Цветан Петров („Ослар“) в мах. Мачковци – има своя столетник. Бай Георги Костовски от мах. Джокарите, който отбеляза 100-годишния си юбилей в събота, 8 февруари. И по подобаващ начин – с чаша червено в ръка, грамадна рожденическа торта и заобиколен от приятели. 

С внучката Нели
СРЕД ГОСТИТЕ бяха кметът на селото Владо Станев, общинският кмет на Априлци инж. Тихомир Кукенски, кметицата на съседното с. Драшкова поляна Росица Дочева, председателят на Областния съвет на Съюза на ветераните от войните в България (СВВБ) Георги Тотев, разбира се – любимата внучка Нели, която се грижи за дядо си.

КАКТО СЕ ПОЛАГА, юбилярят вековник получи множество подаръци, сред тях – поздравителни адреси от Община Априлци, Кметство Велчево, СВВБ - Ловеч и специален почетен плакет от Министерството на отбраната. Бай Георги е участник във Втората световна война и има медал за храброст. Бил е земеделец, а за последно е работил в тухлената фабрика във Велчево. Роден е през 1920 г. в Джокарите и до днес живее в родната махала. Има син и дъщеря, внуци, правнуци. И от нас – честит юбилей и за много години!

Т21

Бел. ред. Преди по-малко от месец и по-малко от година преди да навърши 100-те, си отиде от този свят друг велчовец дълголетник – 99-годишният Никола Колев (Кольо Кеката), също ветеран от войните. Бог да го прости!


Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |