Радойчевски сменя Веселинов в Общинския съвет

* Рокадата е наложителна, тъй като съветникът става управител на общинското дружество „Общински пазари“ ЕООД
Рокади
Росен Веселинов, Васил Радойчевски
С ПОЕМАНЕТО на управлението на общинското дружество „Общински пазари“ ЕООД  – след проведения конкурс и решението на комисията за избора, парафирано от кмета на 14 януари – общинският съветник от левицата Росен Веселинов трябва да освободи мястото си в местния парламент. Това е разписано нормативно в Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА) и се налага заради създаващия се конфликт на интереси – едновременно да си в местната изпълнителната власт (управител на общинско дружество) и в местната законодателна власт (Общинския съвет). Овакантеното съветническото място трябва да се заеме от инж. Васил Радойчевски, който бе съветник и в предишния мандат 2015/19 г.

РОСЕН ВЕСЕЛИНОВ е четвъртият от първите 10 в кандидатската листа за съветници на БСП, избрани на Местни избори 2019, който отстъпва съветническото си място – другите са Донка Михайлова, спечелила кметската надпревара, и Розалина Русенова и Ангел Ангелов, влезли в управленския екип на Община Троян като зам.-кметове. Консултирахме се с адвокат дали новата работа на г-н Веселинов не го вкарва в конфликт на интереси и по партийна линия, като председател на общинската организация на БСП – оказа се, че законова пречка за съвместяването няма. Но тук има един деликатен момент, тъй като подчинен на кмета се явява негов партиен началник.
 
Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |