Новият дякон Войден Божков ще служи в троянската църква

* 24-годишният син на наместника на Троянска духовна околия отец Марин Божков бе ръкоположен на 1 декември от Ловчанския митрополит Гаврил
Назначения
Момент от ръкополагането, Ловеч, 1 декември 2019 г.
24-ГОДИШНИЯТ Войден Божков – възпитаник на Богословския факултет на Софийския университет и син на наместника на Троянската духовна околия ставрофорен свещеноиконом Марин Божков – бе ръкоположен в дяконски чин от Негово Високопреосвещенство Ловешкия митрополит Гаврил. Ръкополагането стана на 1 декември в приземния параклис „Св. Въведение Богородично“ на новия катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий“ в Ловеч.
 
дякон Войден Божков
ВЛАДИКАТА ГАВРИЛ честити ръкоположението на новия дякон, като му пожела да служи  усърдно и всеотдайно и да бъде милосърден и състрадателен към хората, които имат нужда от неговата помощ. Архиереят изтъкна, че християните и особено духовниците следва да имат милосърдие и любов към хората, като истинското милосърдие е не когато за това се получава заплата, а когато то извира от душата и сърцето на човека.

ДЯКОН ВОЙДЕН ще започне служението си в троянската църква „Св. преп. Параскева“, чийто председател е неговият баща отец Марин.

Т21, по информация от сайта на БПЦ

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |