„Сливи за смет“ на Къпинчо

* „Много усмивки и ентусиазъм на едно място, с идеята да си направим града хубав и чист. Въодушевлението беше обзело всички, настроението бе великолепно и се получи така, че се чувствахме без умора и се свърши чудесна работа!“ * Един шие, друг пори
Гражданско
Доброволците стават все повече, малко преди 10:00 ч., 16 ноември, градинката при НУПИ
Оборудване с ръкавици и чували
Искра Петрова и Красимир Кунчев
Сред участниците бе и кметът Донка Михайлова
АКЦИЯТА „Сливи за смет“ на група ентусиасти, водещата им фигура е съгражданката ни Искра Петрова, „официоз“ – фейсбук групата „Троянците“, а целта да се поочисти от натрупалите се боклуци естественият троянски парк Къпинчо, се случи. И се случи добре. Десетки, над 50 души, се събраха в събота, 16 ноември, в 10:00 ч. в градинката до Художественото училище (НУПИ „Проф. Венко Колев“), откъдето започна хигиенната акция.

В НАЧАЛОТО г-жа Петрова накратко очерта целите на добрововолческата група – работа в подкрепа на добри общественополезни троянски каузи, каквато е и „Сливи за смет“; в тази посока е и стартиралата дарителска инициатива на една от водещите фигури в групата – художникът Красимир Кунчев, за събиране по 1 лев, нещо като членски внос, дарителската кутия е поставена във фоайето на Община Троян, и след определен срок, примерно година или половин година, ще се реши какво добро дело да се извърши със събраната сума. Акцията за почистване на Къпинчо бе насочена в три лъча – по трасето на стълбите, по шосето и по пътеката към Туристическия дом, като сборният пункт бе горе при беседката. Организаторите специално подчертаха съпричастността на Община Троян и общинското предприятие по чистотата „Комунални услуги - Троян“, както и личното участие в „Сливи за смет“ на кмета Донка Михайлова.

Ентусиазирана и усмихната група от кв. „Ливадето“
Акцията „Сливи за смет“ на Къпинчо започва
ЗА РЕЗУЛТАТИТЕ и за основните действащи лица в „Сливи за смет“ на Къпинчо в събота, 16 ноември, даваме думата на организаторите. „Беше чудесно изживяване за всички, да се запознаем, да общуваме познати и непознати събрани в едно общо дело е чудесно изживяване! Много усмивки и ентусиазъм на едно място, с идеята да си направим града хубав и чист. Въодушевлението беше обзело всички, настроението бе великолепно и се получи така, че се чувствахме без умора и се свърши чудесна работа! Разходка в природата с едно чувалче в ръка е добър пример и за децата, както и днес се получи“, четем в „Троянците“.

Част от събраните боклуци
И ОЩЕ, пак там: „Благодарим на: Община Троян и ОП „Комунални услуги - Троян“, че предоставиха за акцията чували, ръкавици, контейнер и извозване на боклуците; Красимир Кунчев като съорганизатор и за прекрасната табелка „Зелен Троян - фейсбук група „Троянците“, материалите за изработката на табелата са дарение на неговия приятел Иво; Радослав Чолаков-Роко за дарените ръкавици; Иван Макариев че осигури и докара на място няколко стека с бутилки минерална вода и вафли за всички участници; Иван Цонков от Севлиево, че ни дари тениски, шапки и кухненски ръкохватки; кмета Донка Михайлова, че се включи в инициативата и почерпи с домашна баница; на всички останали участници, които донесоха различни неща за почерпка на участниците; Теодор Лука, ръководител на театрална школа „Нюанси“, че доведе цяла група деца и ги учи да пазят природата чиста и за готовността му да предложи нова доброволческа инициатива, с която да зарадваме възрастни хора. Ще се виждаме по-често на живо да обменяме идеи и ентусиазъм! Благодарим ви, помагайте си, бъдете живи и здрави, желаем на всички щастие!“.

Т21

Бележка на редакцията
Един шие, друг пори

Но, за жалост, докато ентусиастите чистеха Къпинчо и правеха нещо красиво, някакви нашенски примати по същото време бяха нахвърляли боклуците си в реката насред Троян и на метри от няколко контейнера за смет. Явно умишлено, напук, някакво ехидно „тържество“ на просташката агресивност. Съобщи го във фейсбук (групата „От троянци за троянци“) нашият читател и приятел на Т21 Иван Цочев. Ето краткия, но достатъчно красноречив коментар на очевидеца: „Снимките са направени на 16 ноември 2019 г. от моста при Дъскотина. Коментарът остава за вас. Не знам само що за идиот трябва да си, че да си хвърлиш чантичката с боклука в реката, при положение че само на три метра от моста има няколко контейнера?!“.


Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |