Тонимир Гечев: Обвинявам кмета Донка Михайлова

* „Кметът отказа да изпълни задълженията си по закон, както и решението на Общинския съвет и това е причината за възникналата реална опасност от отнемане правата на
 „ВиК Стенето” ЕООД“
Отворено писмо
инж. Тонимир Гечев

Напрежението около троянското общинско водно дружество „ВиК Стенето“ ЕООД, един от най-успешните и удържащи най-ниски цени не само в Ловешка област водни оператори, не е от вчера. Като се започне от разправиите, включително съдебни, с една голяма производствена фирма и голям потребител на общинската канализация и пречиствателна станция за цените на отвеждане и пречистване на отпадните й води. Мине се през полицейско-прокурорската атака срещу дружеството през 2011 г., завършила с това, че „ВиК Стенето“ ЕООД осъди Прокуратурата. През извиването на ръцете на Община Троян и водното й дружество от частни потребители с неуредени помежду им ВиК отношения, пресен е примерът с „казуса Чифлик“. Стигне се до неколкократните неуспешни опити управителят инж. Тонимир Гечев да бъде сменен. И най-главното, което може би обяснява доста от случилите се неща – неспирният натиск срещу Община Троян за одържавяване (иначе казано – национализиране със „скритата“ последваща цел приватизиране) на водното й дружество.

По-долу четете отвореното писмо на инж. Гечев от днес, 4 октомври, изпратено ни след внесена същия ден жалба в Окръжна прокуратура - Ловеч.
Т21


УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ, в качеството ми на управител на „ВиК Стенето” ЕООД, Троян, ви уведомявам, че считано от 31 юли 2019 г. ВиК системите и съоръженията на територията на община Троян не са част от капитала на „ВиК Стенето” ЕООД, поради което от същата дата дружеството не инвестира в изграждане и не поддържа тези системи, освен в извънредни и аварийни ситуации.

УВЕДОМЯВАМ ВИ също, че с писмо (изх.№В-17-03-10 от 26 септември 2019 г.) от председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) „ВиК Стенето” ЕООД, Троян, е предупредено, че не отговаря на изискванията за ВиК оператор, посочени в чл. 198, ал. 5 от Закона за водите (защото няма сключен договор с кмета на общината за управление, поддържане и експлоатация на ВиК системите). Това може да доведе до отнемане на правото на дружеството да предоставя ВиК услуги на територията на община Троян.

Факсимиле от предупредителното писмо на КЕВР, 26.10.2019 г.
Още от писмото на КЕВР
„ВИК СТЕНЕТО” ЕООД и Общински съвет - Троян са изпълнили задълженията си по Закона за водите. Общински съвет - Троян е взел решение (№958 от 25 април 2019 г.)  за сключване на договор с „ВиК Стенето” ЕООД за възлагане на дейностите по предоставяне на ВиК услугите и поддържане на ВиК системите на обособената територия на ВиК оператора. Упълномощено лице да подпише договора от страна на Община Троян е кметът Донка Михайлова, а препис от решението на Общинския съвет й е изпратен за сведение и изпълнение. Но кметът г-жа Михайлова отказа да изпълни задълженията си по закон, както и решението на Общинския съвет и това е причината за възникналата реална опасност от отнемане правата на „ВиК Стенето” ЕООД, Троян, като ВиК оператор и преустановяване на ВиК услугите, предлагани от дружеството.

СЧИТАМ за мое задължение да уведомя обществеността за проблема и да предприема необходимото за разрешаването му. На 4 октомври 2019 г. внесох жалба в Окръжна прокуратура – Ловеч против кмета Донка Михайлова за съзнателно неизпълнение на служебните задължения и причиняване на вреди на „ВиК Стенето” ЕООД, Община Троян и гражданите на територията на общината.
4 октомври 2019 г., Троян
инж. Тонимир Гечев
управител на „ВиК Стенето” ЕООД, Троян

Още по темата:

8 коментара:

Драскач каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Djigata каза...

Мдааа, идват избори....

Unknown каза...

Троян няма да остане без вода.Всеки договор има две страни и тези страни трябва да стигнат до съгласие.В този случай договора не е подписан в интерес на жителите на община Троян и г-н Гечев много добре знае това. В момента го използват в предизборната надпревара.

Pppp каза...

Гечев долу твойте хора ги мързи да работят те не са майстори семкаджии !! Същият ти Гечев без натиск неможеш да работиш

Unknown каза...

На Тонимир Гечев трябва да се признае стремежа, за опрятност на водопреносната мрежа в района!

Anonimosss каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Anonimosss каза...


Ееее тоя смешния да бяга,Донка каквото е направила, ти за цял живот неможеш бре сельоооо....

D Penkov каза...

Големия разбирач ,Гечев да каже защо чакаха па преасфалтират улица Шипка и тогава да започнат да подменят ВиК инасталацията.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |