В Троян: Без вода можем, без ракия – не!

* Предизборните столици на България днес са две – „синята“  София и… и „червеният“ Троян * Биков пресоли, Михайлова се бъзна,
 Заверджиев (по идея на Шолеков) обобщи

Генадий Маринов
МИ 2019 Ако не е истина, не е и лъжа

ТАЗГОДИШНАТА кампания за Местни избори 2019 изкара на предизборната карта/ефир на България основно два града – столицата София (е, как!) и нашия… Троян. Който ще опонира и не иска да вярва, значи не е следил добре развоя на събитията (по телевизора). С други думи, онази история – с нашенеца, дето в София го попитали „Вие от провинцията ли сте?“, а той уж „случайно“ отвърнал „Не, от Троян“ – изобщо не звучи измислено. Тъй си е то. Столиците (предизборните) на България днес са две – София и Троян.

ЗА ЕДНО от доказателствата – прословутия епизод от „Референдум“-а по БНТ от 1 октомври с Волен Сидеров в главната и Веско Марешки в поддържащата роля, вече стана дума (виж „В „Референдум“: Марешки се изцепи на гърба на Троян“ – бел. моя). Снощи, 4 октомври, в „Панорама“, пак по БНТ, бе поредният епизод и отново на предизборния тепих бяха извадени София и Троян.

Тома Биков: „Малкият Троян е на път да остане без вода“, „Панорама“, БНТ, 4 октомври
Входът на София откъм Троян, 2019 г.
Входът на Троян откъм София, 2019 г.
ТОЗИ ПЪТ острието на ГЕРБ Тома Биков, след като очерта колосалните успехи на София под ръководството на неговата партия и кмета Фандъкова, контрапунктира с провала/умората на Троян, и конкретно водния провал, заради управлението на „един от най-успешните кметове на БСП“, т. е. кмета Михайлова (която, пролича си от последвалите фейсбук изявления, се бъзна, че я бяха сложили след колежката й от другата столица – бел. моя). Ето какво заяви г-н Биков: „Когато левицата управлява, се получава един блатен принцип, който води до тотална умора на градовете и понякога до разруха. Между другото, малкият Троян е на път да остане без вода заради един от най-успешните кметове на БСП, защото не са подписали един договор и така нататък. А те наричат това успешен кмет, дотам се стига, до базови проблеми. И всеки един град след БСП тръгва да решава основополагащите си проблеми“.

ЧЕ ОСТРИЕТО Биков попресоли проблема, е факт. И че Троян изобщо не смята да остава без вода, нито пък да гони над 3-левовото ниво на кубик на съседния Ловеч – също е факт. Коментарите по темата набъбнаха като манатарка след дъжд и няма да ги преповтаряме. Но няма как да не цитираме един ловчалия, Данчо Заверджиев, който, както се разбра, заимствал и доразвил творчески идеята от троянеца Петър Шолеков. Ето какво написа и илюстрира с авторска картинка (виж картинката) г-н Заверджиев: „Троян може да остане без вода, ама без ракия – не!“. Така си е! 

2 коментара:

Tsarovski каза...

Браво г-н Матросов.

ИСТИНАТА каза...

Големите се бият, Николай ще спечели :)

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |