Европейска награда за кмета Михайлова

* Наградата е на Института за иновации в политиката и „се връчва от народа на Европа, и само от него“ * „Не знаех за това състезание, нито с какви аргументи гражданите на Европа са гласували за мен. Но това е поредното признание за троянци!“, коментира наградената

Отличници

КМЕТЪТ на община Троян (мандат 2015/19 г.) Донка Михайлова получи авторитетна европейска награда дни преди да сдаде поста заради участието си в предизборната кампания за Местни избори 2019. Троянката е сред отличените в годишната класация (The Innovation in Politics Awards) на европейския Институт за иновации в политиката; а наградата й е в категорията „Качество на живота“ и е за проекта на Община Троян „Здравословно хранене в детските градини“ – включваш реорганизация на храненето в детските заведения в общината и създаването на общинска овощна и зеленчукова градина, които ще осигурят на троянските деца екологични плодове и зеленчуци. Миналогодишният лауреат в категорията „Качество на живота“ е проектът Dublinbikes на Общинския съвет в Дъблин (Република Ирландия) – една от най-успешните схеми за споделяне на велосипеди в Европа и света, осигуряваща зелен, здравословен и достъпен транспорт за хората в града.

„ТОВА е награда, която се връчва от народа на Европа, и само от него!“ (This is an award presented by the people of Europe, and by the people alone), подчертават гражданския характер и независимостта от политическата конюнктура на отличието в официалния сайт на Института за иновации в политиката. Сред отличените в различните категории (категориите са общо 8 и по определението на организаторите отразяват различни страни на живота в Европа) са още петима българи – образователният министър Красимир Вълчев, кметовете Йордан Йорданов (Добрич), Георги Кабзималски (Рила) и Калин Каменов (Враца) и представителката на гражданския сектор Ивелина Атанасова (фондация „DigitalKidz“).

Церемонията по връчването на The Innovation in Politics Awards 2019 ще е в Берлин на 4 декември
ИНСТИТУТЪТ за иновации в политиката (The Innovation in Politics Institute) е неправителствена организация, създадена от група предприемачи, бивши политици, хора на изкуството, рекламисти и други активни граждани. Главният й офис е във Виена (Австрия) и има свои представителства в още 12 европейски страни – Белгия, България, Франция, Гърция, Германия, Ирландия, Италия, Литва, Полша, Швеция, Швейцария, Англия; партньор от българска страна е гражданската организация Българско училище за политика „Димитър Паница“. „Европа и нейните общества се нуждаят от ново съдържание и от нови политически модели, за да можем да преодолеем големите предизвикателства пред нас заедно и по демократичен начин“, коментира главният директор Карл Хелфрид. „Вземането на решение за правилната политика за постигане на определена политическа цел става все по-сложно. Днес всяка политическа инициатива се нуждае от доказване на концепцията и намаляване на риска. Ние даваме тези доказателства, като ви показваме кои подходи наистина работят. Ние определяме – и ви предоставяме – успешни и най-добри практики от цяла Европа“, четем още в официалния сайт на организацията. Сред миналогодишните носители на наградата на Института за иновационни политики е и доскорошният председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

Донка Михайлова
ОТ Г-ЖА МИХАЙЛОВА научихме, че номинацията й е била направена от младежка организация от Южна България и научила за това постфактум, след като и съобщили за наградата. „Не знаех за това състезание, нито с какви аргументи гражданите на Европа са гласували за мен. Но това е поредното признание за троянци! Голямо, много голямо признание, от непознати за Троян граждани на Европа“, написа отличничката в страницата си във фейсбук. А награждаването ще е на гала вечер в Берлин на 4 декември т. г. в присъствието на европейски политици от най-висок ранг. И от нас – честито!

Т21 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |