Проф. Цочо Бояджиев в Серяковата къща

* В троянската галерия ще бъде представена новата поетична „Книга на разкаянията и утешенията“ на именития философ и наш съгражданин – 19 септември, четвъртък, 17:30 ч.
 
Предстоящо

НА 19 СЕПТЕМВРИ, четвъртък, от 17:30 ч. в троянската галерия „Серякова къща“ ще бъде представена новата поетична „Книга на разкаянията и утешенията“ на съгражданина ни проф. Цочо Бояджиев (издателство „Жанет 45“, Пловдив, което е съорганизатор на литературното събитие).

ФИЛОСОФЪТ Цочо Бояджиев е сред водещите днешни български хуманитаристи, дългогодишен преподавател в Софийския университет и една от емблемите на родната Алма Матер, автор на десетки философски книги, медиавист с европейска и световна известност, преводач от старогръцки, латински и немски (единствен в света превел от латински пълните съчинения на средновековния мислител Тома Аквински), сериозен поет и фотограф, извел това си хоби до професионални висоти. И още – непоправим троянофил, намиращ се високо горе, но непрекъснал никога връзката с родния град, любопитен и към хората, и към случващото се в него, с много троянски приятели, стари и нови (скорошната му фотографска изложба „Портрет на един град“ е само едно от доказателствата).

ПРИЯТЕЛЯТ Илко Димитров, юрист и поет, пише за „Книга на разкаянията и утешенията“: „Това не се случва често, случва се твърде рядко в писането на поезия – мъдростта да провижда през едно безкрайно внимателно, будно око, да се надвесва през него и да нахлува в теб, изпълнен с живот”. На представянето на книгата в Троян ще присъства друг съмишленик и близък приятел на автора, известният столичен фотограф Николай Трейман.

Т21, по информация на троянската галерия

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |