Дано този път жалбата ми даде резултат!

* „Пиша ви, защото ме е страх, че ще се навъдят змии, че и други неща могат да се навъдят… За естетика е излишно да говоря,
 ситуацията е „без думи“ * Румяна Мондешка:
Можело значи! Джунглата я няма“

Румяна Мондешка
Читателите ни пишат
Актуализиран

Читателско писмо по междусъседски проблем – частен, но не съвсем. Защото подобно безхаберие, в комплект с безотговорност и немарливост, нарушаващо правилата на нормалното, а и безопасното градско съжителство, го има и на други места в Троян. Писъмцето, придружено със серия снимки, ни изпрати нашата добра позната и читателка на Т21 Румяна Мондешка – след безуспешните й опити да реши комшийския проблем по „мирен“ начин (с разговори с другата страна) и чрез съответните институции (на които многократно е подавала сигнали). Т21

НАШИЯТ имот е на ул. „Христо Ботев“ 110А, а буренясалият и непочистван кой знае от кога е в съседство, на ул. „Христо Ботев“ 110, собственикът се казва Богомил.

ПУСКАХ жалби в Общината многократно. Но се оказа, че глобата е максимум 50 лв. и за него (Богомил) това е добре дошло, защото му излиза по-евтино да плати глобата, отколкото да си почисти двора. От Пожарната пък ми отговориха, че нямат право да влизат в частен двор, нищо че има реална опасност от пожар.

ПИША ВИ, защото ме е страх, че ще се навъдят змии, че и други неща могат да се навъдят. Храсталаците и шипките пък навлизат в моя двор и ми рушат оградата. За естетика е излишно да говоря, ситуацията е „без думи“. Дано този път жалбата ми даде резултат и се вземат мерки!

28 юли 2019 г., Троян
Румяна Мондешка

Бележка на редакцията
Можело значи!

В понеделник, 29 юли, ден след публикуването на горното читателско писмо, стана ясно, че занемареният двор е почистен от собственика, имало намеса и от екип на Пожарната (РСПБЗН) в Троян. Ето как коментира развитието на случая г-жа Мондешка: „Трябва ли всичко да е публично достояние, за да се свърши работата. Хиляди благодарности на Генадий Маринов, написа статията в неделя и още в неделя е започнало почистването. Гл. инсп. Петър Петров и екипът му бяха в нас още сутринта в понеделник, 9:00 ч. Можело значи! Джунглата я няма“.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |