Троянецът Стилян Игнатов с първа голяма титла

* 18-годишният боец, който от миналата година е в редиците на водещия ни боксов тим „Локо“ (София), спечели златото при свръхтежките на ДЛШ за младежи
Бокс
Шампионът Стилян Георгиев, м. юни 2019 г.
СЪГРАЖДАНИНЪТ ни Стилян Игнатов – който миналата година бе привлечен от водещия в момента боксов клуб в България „Локо“ (София) и замина да учи и тренира в столицата – спечели титлата при свръхтежките на Държавния личен шампионат за младежи, провел се в Плевен, 12-15 юни. На финала 18-годишният троянски боец безспорно бе по-добрият и се наложи с 3:0 съдийски гласа над представителя на домакините Диян Овалов („Спартак Плевен“).

МИНАЛАТА година Стилян, тогава 10-класник в троянското СУ „Васил Левски“ и трениращ бокс от по-малко от половин година, направи впечатляващ дебют на шампионата при юношите, печелейки бронз в тежката категория. Тогава троянският талант бе забелязан от съгледвачите на столичния „Локо“, получи покана за два спаринга и след тях му предложиха договор от клуба. Младежът не се поколеба, имайки и пълната подкрепа на семейството си, и прие. А решението му да се посвети на бокса вече се материализира в първата голяма титла в кариерата му. И от нас – браво, шампионе!
***

След победния финал, ДЛШ 2019, Плевен
ДА ПРИПОМНИМ. Миналата година попитахме Стилян (виж „Нашият Стилян – дебют и бронз на Републиканското“ – бел. ред.), който преди бокса се е занимавал с баскетбол – ръстът му е над 1,90 м, как е стигнал до спорта и защо заменя оранжевата топка с боксовите ръкавици. „Имах един голям проблем в 7. клас – бях 120 килограма. И трябваше да отслабна, поне 40 кг, направих го за 7 месеца. Бях отчаян, като се гледах в огледалото – висок, но много дебел. Казах си: Ей, човече, трябва да отслабнеш! И някак на шега, лека-полека намалих храненето, почнах да тренирам и както казах – за 7 месеца свалих 40 кг. Тичах редовно на стадиона, по 10, 15, 20 обиколки всеки ден. Изградих си един рутинен режим, който спазвам и сега. А от баскетбол се отказах, защото изгубих тръпката, стана ми безинтересно“, коментира младият боксьор. „Защо не, ако си го поставя за цел!“, бе пък отговорът му на въпроса дали вижда бъдещето си в бокса.

ТОГАВА ни сподели още, че не е отличен ученик, но има силни страни и отличният му английски е доказателство. А на шегата ни, че след време, когато играе в Лас Вегас мач за световната титла в тежка категория, след победата ще поздрави публиката на английски, също шеговито, но и със самочувствие отвърна: „Може, но и на английски, и на български“.

Т21

Още по тимата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |